TukTuk, et lite stykke Thailand i Sandvika

TukTuk, et lite stykke Thailand i Sandvika

Publisert av Sandvika Vel den 10.06.24. Oppdatert 14.06.24.

Det hele begynte med 5 bord innenfor foajeen i kinoen, og lokalet ble snart utvidet til 48 sitteplasser. – Vi bor selv i Sandvika, så den første etableringen måtte jo bli her, det var ikke tilfeldig, sier Espen. Fra 2022 startet de også en søsterrestaurant i Asker. Konseptet «satte seg» overraskende fort og TukTuk ble raskt en suksess.

– Den gang fantes det ingen thailandske restauranter i Sandvika, forteller Erin. Mye markedsføring kom gratis pga. beliggenheten inne på kinoen og et kundegrunnlag på rundt 300.000 kinogjengere i året. Likevel var det ingen tvil om at maten var et trekkplaster, og gjetordet gikk. Mange gjester kommer idag uavhengig av kinoprogrammet, og antall stamkunder vokser stadig.

– Mangel på arbeidskraft innenfor restaurantbransjen på slutten av pandemien holdt på å sette en stopper for driften, sier Espen. Vi måtte stenge i hele 4 måneder, og vurderte faktisk å selge. Heldigvis ble det ikke sånn, dette er jo hjertebarnet vårt. Så til alle som lurer: restauranten lever i beste velgående!

Sentralt i konseptet er originale thailandske råvarer (særlig visse grønnsaker og urter, som leveres fra Thailand hver mandag). Det autentiske og ekte er svært viktig, alle rettene er hjemmelaget og produsert «fra bunnen». 

 

Det mest populære på den innholdsrike menyen er, ifølge ekteparet, rød karrisuppe, vårruller, woket kylling med cashewnøtter, Pad King og Pad Thai. For barna går det mest i stekt ris, stekte nudler og kyllingspyd. Vegetar- og veganretter kan selvsagt også bestilles. Det er 5 nivåer av smaksstyrke (mild, mild+, medium, medium+ og sterk), der «sterk» ikke er justert etter norske ganer. – Her snakker vi «thaisterk», smiler Erin. 

– Publikum er hovedsaklig barnefamilier og godt voksne, og trykket er størst ved middagstider rundt 5-7, og naturlig nok i helgene, ifølge Espen. Det går også mye i takeaway, der Wolt eller Foodora leverer hjem til kundene. Nytt av året er at vi har etablert vår egen online bestillingsløsning på tuktuk.no for de som har anledning til å hente selv.

 

 

Restauranten har nøktern, stram innredning med amerikansk «diner-preg» - derav navnet TukTuk -Thai Diner & Takeaway-. Det er skinnende rent og pent, i forfriskende rødt, med vakre thailandske detaljer i bilder og dekorasjoner.

Espen og Erin kjenner Sandvika ut og inn, og gleder seg til byen skal fylles med enda flere folk, og potensielle nye gjester. – Jeg tror prosjektet «nye Sandvika» blir kjempefint, og er spent på hva som kommer av nyetableringer. Jeg håper det ikke bare blir kjeder, men at det blir en spennende miks av ulike nisjebutikker, gjerne med lokale drivere. Det er viktig å tenke på hva denne byen trenger. Tenke helhet, ikke bare penger, avslutter Espen.