Norges eldste treferge

Norges eldste treferge

06.05.24 11:21 av Sandvika Vel

M/S «Rigmor» har vært i trafikk i Indre Oslofjord helt siden 1949, og regnes som den eldste trefergen som fremdeles er i rutetrafikk i Norge. Båten ble bygget i 1930 av Lindstøl & Søn skibsbyggeri i Risør, dengang for trafikken mellom Lysekil og Gravarna (Kungshavn). Den gikk da under navnet M/S «Näset». Under krigen ble skipet brukt som svensk kystvaktfartøy. I 1945 ble skipet solgt til Rolf Martinsen på Hvaler, og fikk navnet M/S «Rigmor» etter navnet på eierens kone. Sommeren 1949 ble Rigmor satt inn som assistansebåt i Bygdøytrafikken.

Les mer
Temamøte om Sandvika

Temamøte om Sandvika

11.04.24 01:00 av Sandvika Vel

Godt oppmøte, mange innspill og stort engasjement på vellets temamøte i kommunegården tirsdag 19. mars! Over 100 personer deltok, og fikk servert 2 inspirerende og interessante timer med informasjon om både Sandvikas byvisjon, gater og torg i sentrum øst, og ikke minst naturperlen Engervannet.

Les mer
Vellets årsmøte

Vellets årsmøte

11.04.24 01:00 av Sandvika Vel

Styrets nye sammensetning fra venstre: Jérôme Faucheux (nestleder), Ida Allbum Kvernmo (styremedlem), Jona Ragnarsdottir (styreleder), Åse Margrethe Bøe Rebo (sekretær), Eivind Bryne (styremedlem). Varamedlemmene Martin Strømme og Hege Lynne var ikke tilstede.  I etterkant av temamøtet tirsdag 19. mars, ble Sandvika Vel´s årsmøte avholdt i kommunegården. Se linken under for referat og protokoll.

Les mer
Jordkabel hele veien mellom Hamang og Smedstad

Jordkabel hele veien mellom Hamang og Smedstad

11.04.24 01:00 av Sandvika Vel

Tirsdag 2. april ble en gledens dag med full jubel og klapping da energiminister Terje Aasland i skolegården på Gjettum erklærte monstermastene døde. Dette er en sak som har skapt stort innbygger-engasjement. Det er mange som ikke har ønsket en løsning med nye «monstermaster», og nå er de blitt hørt. Ordfører Lisbeth Hammer Krog takket for folks engasjement. Ikke bare har det vært noe så sjeldent som tverrpolitisk enighet, men det har vært en sak svært mange innbyggere har engasjert seg i. Det har også vært jobbet bredt med denne saken politisk. Både kommunestyret i Bærum og bystyret i Oslo var tidlig ute og enstemmig i at de ønsket kabel i bakken. Bærum AP har også jobbet mye inn mot egen regjering for å overbevise om at dette var riktig løsning.

Les mer
Løkketangen

Løkketangen

11.04.24 01:00 av Sandvika Vel

Midt i sentrum av Sandvika ligger Løkketangen. Det som engang var et handlesenter er i ferd med å gjennomgå nok en spennende transformasjon – et bindeledd mellom nytt og gammelt. Her legges det til rette for utvikling av kultur og en dedikert plass for et kreativt miljø. Løkketangen er inngangsporten til Løkkehaven og det gamle industriområdet på Hamang.

Les mer
Kjørboparken, en skjult perle

Kjørboparken, en skjult perle

11.04.24 01:00 av Sandvika Vel

Den vakre, litt bortgjemte grønne lungen Kjørboparken ligger der til bruk og glede for oss som trives i Sandvika. Den gir ro, stillhet og skjønnhet til de ganske få som tar seg frem hit. I den lune vika der Kjørbobekken renner ut i fjorden, kan man slå seg ned på en hyggelig benk og se over til Jernholmene og videre sørover mot Slependrenna. I et heldig øyeblikk kan man se laksen vake. Kyststien går videre langs Bestemorskogen til Tangen Båtforening og Bjørnsvika som er Bærums sydligste boliggrend. Nesøya (i Asker) ligger på motsatt bredd. En idyllisk, men smal liten kyststi - ideell for både rusling og jogging!

Les mer
Årsmøte og temamøte: Hva skjer i og rundt Sandvika

Årsmøte og temamøte: Hva skjer i og rundt Sandvika

05.03.24 08:52 av Sandvika Vel

Sandvika er i rask endring. I løpet av få år vil byen huse mange flere mennesker som både skal besøke oss, bo og jobbe her. Vi står foran en betydelig fortetning av sentrum, med nye bygg, torg, gater og byrom, mer næring, butikker og restauranter. Velkommen til Kommunegården 19. mars for å høre mer om fremtidens Sandvika! Temaer: Byvisjon for Sandvika / Offentlige gater og plasser i Sandvika sentrum øst / Engervannet og området rundt. Vel møtt!

Les mer
Nytt kapittel for Sandvika bibliotek

Nytt kapittel for Sandvika bibliotek

08.02.24 19:13 av Sandvika Vel

Mandag 15. januar reåpnet flotte Sandvika bibliotek med sin splitter nye første etasje og direkte inngang fra gateplan. Med fullt hus og ivrig trengsel ble seansen solid markert med taler, musikk og kaker, etter at lokalene har vært pusset opp og delvis stengt i hele høst. To etasjer er blitt til tre, flere områder av biblioteket har fått en ansiktsløftning, og huset kan nå tilby besøkende hele 1.680 kvadrat boltreplass. Den nye utvidelsen omfatter også kaféen «Lesekoppen», egen heis, nytt grupperom, ungdoms-"avdeling" og leketog. Det blir lengre åpningstider, tilgang til «meråpent», og mye mer.

Les mer
Kunsten i kommunegården

Kunsten i kommunegården

08.02.24 18:39 av Sandvika Vel

Bærum kommunes kunstsamling rommer rundt 5000 kunstverk som er plassert ut over hele Bærum. I den nye kommunegården finnes det nå over 150 verk - noen helt nye, og noen som er fra den gamle kommunegården. Hver tirsdag arrangeres omvisninger for grupper og foreninger. Omvisningene er gratis og varer i ca. 45 minutter, men det er lov å være med på deler. Til nå har over 2000 deltatt på omvisning. Det største av verkene er av Knut Henrik Henriksen og heter «Tablå for de tusen hjem» (Foto: Hilde Rognerud).

Les mer
Kvistinnsamling!

Kvistinnsamling!

08.02.24 16:51 av Sandvika Vel

Våren kan virke langt unna nå i denne snøtunge vinteren, men den er her før man aner:) Dermed blir det etterhvert tid for stussing av kvister, trær og busker i mange hager, og tradisjonen tro organiserer vi også i år kvistinnsamling for våre medlemmer. Startdato for henting er mandag 6. mai, alt avfall må da være klart. Dette gjelder kun villaområder og ikke sameier/borettslag. Er du ikke medlem av vellet, men ønsker at ditt kvistavfall blir hentet, er du velkommen til å melde deg inn. For nærmere info om innsamlingen, følg oss på web og i sosiale medier. 

Les mer
Historisk tilbakeblikk - Hamang

Historisk tilbakeblikk - Hamang

08.02.24 00:00 av Sandvika Vel

Hamang ble ryddet i eldre jernalder (500 fvt.–550 evt.). Gården er antagelig skilt ut fra sentrumsgården Tanum. Navnet kommer trolig av det norrøne ordet hom som betyr knehase og vangr som betyr voll. Det kan tolkes som at dette er gården som lå ved den sterke krumningen på elven. Hamang var kirkegods under Nonneseter kloster i Oslo. I 1625 lå det meste av Hamang under Nesøygodset. Fra ca. 1680 til 1729 lå Hamang under Bærums Verk etter at Anna Felber Krefting kjøpte opp gården. Senere ble den solgt til brukeren Asbjørn Nilsen fra Levre. Gården setret på Grønland i Vestmarka.

Les mer
Internasjonale Sandvika Vel

Internasjonale Sandvika Vel

04.12.23 12:31 av Anne Jespersen

Styreleder Jona Ragnarsdottir og nestleder Jérôme Faucheux fra Sandvika Vel er henholdsvis fra Island og Frankrike - opprinnelig. Begge har lang fartstid i Norge og har for lengst adoptert norske juleskikker. Men hvor stor er forskjellen når det kommer til julefeiring i de ulike land? Vi får noen «julete» betraktninger, samt litt innsyn i vellets arbeid for Sandvika.

Les mer
Populær italiener på hjørnet

Populær italiener på hjørnet

04.12.23 12:13 av Anne Jespersen

«Alle» i Sandvika kjenner Fellini - den italienske baren på det velkjente hjørnet ved kommunegården, kulturhuset og kinoen. «Fellini Birreria e Cucina» har holdt dørene åpne helt siden 2004, og er et populært møtested for sandvikafolk. SANDVIKA VEL møter innehaver Luciano Astrologo en stille formiddag før åpningstid, og får høre litt om både historikken, driften og tanker om Sandvika.

Les mer
Pop-up bibliotek i Kunnskapssenteret

Pop-up bibliotek i Kunnskapssenteret

04.10.23 01:00 av Anne Jespersen

28. august stengte Sandvika bibliotek for besøk. Lokalene skal gjennom en omfattende oppussing, og biblioteket får - når det står ferdig i januar 2024, både større plass, inngang på gateplan, innendørs heis fra første til tredje etasje, kafè og mye mer. Sandvika Vel har tatt en prat med biblioteksjef Trine O. Schøning både om den pågående prosessen, pop-up varianten, og litt om publikum og bøker generelt.

Les mer
Annonsering - Ditt Vel

Annonsering - Ditt Vel

04.10.23 01:00 av Anne Jespersen

Ditt Vel er siden 2021 erstattet med digitale nyhetsbrev 10 ganger i året, mens juleutgaven kommer i papir som alltid. Vi vet at den blir lest av mange, både bedrifter og innbyggere, i og rundt Sandvika. Julenummeret av Ditt Vel deles ut til 4.000 husstander og næringsliv i slutten av november. Her vil det være artikler, intervjuer, nytt og gammelt fra Sandvika, info om utviklingen i byen - krydret med litt julestemning. For å kunne gi ut Ditt Vel som en liten, ideell organisasjon er vi avhengige av inntekter, og tilbyr med dette annonseplass. Om ditt firma ønsker annonse i bladet, vennligst ta kontakt innen 06.11.2023. Se link for oversikt over format og priser. Prisen har vært uforandret siden 2018. Vi kan være behjelpelige med oppsett av annonse ved behov.

Les mer
På glattisen

På glattisen

04.10.23 01:00 av Anne Jespersen

Husker du snøen som falt i fjor? Vintersesongen 22/23 bød på flere dager med såpeglatte veier og hålkeføre - flere enn normalt følte nok mange. En ny vinter nærmer om ikke altfor mange ukene - enten vi vil eller ei. For å være i forkant fyller Sandvika Vel nå opp kassene med strøsingel for å være beredt når isete partier dukker opp i vårt område. Vi gjør det vi kan for å avhjelpe problemene og kjøper inn strøsand, som er til bruk på vellets stier og veier.  Når kommunen tar sin del av strøjobben – og den enkelte private beboer sørger for sin egen eiendom, burde vi være relativt godt dekket, men det er hyggelig om flere tar litt ansvar for sitt nærområde. Vi er så heldige å ha avtale med Lions Club Kolsås/Rykkinn for levering av strøsingel, men vi er helt avhengige av medlemsinntekter for å kunne fortsette med denne servicen.

Les mer
Gartnerne i Blomsterhagen

Gartnerne i Blomsterhagen

15.08.23 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika Vel har besøkt nyetablerte Blomsterhagen i Gråstua. Vi møter entusiastiske Ida Tindeskog som driver Blomsterhagen på Abildsø, og nå filialen i Sandvika - sammen med Anja Bruland. – Vi fant Gråstua på Finn, og ble veldig sjarmert av huset. Det er jo så søtt og hyggelig, at man nesten har lyst til å flytte inn selv. Vi var lenge nysgjerrige på Sandvika og vurderte en butikk i dette området. Så når sjansen kom og kommunen var positiv, ble det en mulighet vi ikke kunne la gå. Alt med Sandvika og Bærum kommune har liksom bare lagt seg til rette for oss - vi føler vi er blitt tatt veldig godt imot, at folk er begeistret for at vi er her. Vi kunne ikke hatt en bedre start.

Les mer
Kalvøyafestivalen - dengang da

Kalvøyafestivalen - dengang da

23.06.23 07:08 av Anne Jespersen

Kalvøyafestivalen var en årlig friluftskonsert på Kalvøya i Bærum, arrangert første gang i 1971. Festivalen utviklet seg til å bli den største i sitt slag i Norge. Det var hovedsakelig en rockekonsert, og en lang rekke internasjonalt kjente artister opptrådte, blant annet Frank Zappa, Chicago, Joan Baez, Van Morrison, Santana, U2, Leonard Cohen, Eric Clapton, Peter Gabriel, Bob Dylan, Nirvana og David Bowie. Festivalen ble arrangert hvert år 1971–97, bortsett fra i 1981. Arrangementet hadde sitt utspring i miljøet rundt Viseklubben Hades på Høvikodden, som også sto bak arrangementet de første årene. Drømmen var å skape en norsk musikkfestival for flest mulig mennesker i fred og fordragelighet ute i det grønne – alt etter modell av Woodstock-festivalen i USA. Det første året kostet inngangsbilletten 5 kroner. Senere var selskapene Decibel Booking og Hades AS arrangører, før stiftelsen Musikkforeningen Hades overtok de siste årene.

Les mer
Sandvika byfest 2023

Sandvika byfest 2023

23.06.23 06:31 av Anne Jespersen

Bærum kommune, Sandvika Vel, Bærum Kulturråd og Vårt Sandvika ønsker velkommen til Sandvika Byfest! Sandvika Byfest 2023 blir en opplevelse for alle og enhver! Sammen ønsker vi velkommen til et av Norges største kulturarrangement. Over 100.000 publikummere kan, tradisjonen tro, oppleve nesten hele programmet gratis. Med den unike oppslutningen frivillige, publikum og det lokale næringslivet har rundt Byfesten, er det med stor takknemlighet vi snart åpner den 18. Sandvika Byfest. I programmet finner du mange kjente elementer som marked, frivillige organisasjoner og idretten, konserter i Bakgården og på Byscenen, tivoli på Kadettangen, dans foran Kulturhuset, koselig stemning i Løkkehaven, Nysirkus på Kjørbotangen, uteserveringer i fleng, båter i Sandvikselva, fotballkamp med Bærum SK og mye, mye mer.  

Les mer
Urban fuglesangtur i Sandvika!

Urban fuglesangtur i Sandvika!

23.05.23 12:55 av Anne Jespersen

Nå er alle våre trekkfugler ankommet, og fuglesangen er på det mest intense. Vi skal rusle litt rundt i Sandvikaområdet for å se etter ulike arter som trives i våre nærområder. Vi tar en liten tur innom Engervannet, Sandvikselva og andre nærområder. Tidspunkt: Mandag 29. mai (2. pinsedag) kl. 09.00-11.00. Arrangør: Birdlife, Asker og Bærum (Foto: Erik Unneberg, Skiforeningen)

Les mer
Ny prosjektleder for Sandvika Byfest

Ny prosjektleder for Sandvika Byfest

06.04.23 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika Vel møter den ferske prosjektlederen for Sandvika Byfest i den like ferske Kommunegården. Fire uker inn i den nye jobben er han godt i gang med å gjøre seg kjent med både organisasjonen, arbeidsgruppa og alle involverte i Byfesten. Torstein Løvlid´s siste prosjekt er initieringen og skapelsen av Det Gamle Biblioteket (Deichman Hammersborg) for Deichman og Oslo kommune. Tidligere har han blant annet vært salgssjef i Scandic, eventsjef på Rockefeller/Sentrum Scene og teatersjef på Edderkoppen Scene.

Les mer
Sandvika Vel årsmøte

Sandvika Vel årsmøte

21.03.23 21:49 av Anne Jespersen

Dato for årsmøtet i Sandvika Vel er satt til 28. mars 2023 kl. 19:30. Møtet avholdes på Sandvika Folkebad. I tillegg til ordinært årsmøte vil det i forkant arrangeres et aktuelt tema/informasjonsmøte om Sandvika. Temamøtet blir åpent for alle, også ikke-medlemmer, og starter kl. 18:00. Følg med i sosiale medier og på hjemmesiden for mer info! Klikk under for årsmøtepapirene. (Foto: Dronninga Arkitekter)

Les mer
Tryggere for myke trafikanter i Claude Monets allé

Tryggere for myke trafikanter i Claude Monets allé

28.02.23 15:27 av Anne Jespersen

I Claude Monets allé skal alle P-plassene på den ene siden av gaten fjernes (med all stans forbudt), for å bedre forholdene for gående og syklende. På motsatt side innføres makstid på 10 minutter med parkeringsskive. Sykkelfeltet beholdes, samtidig som det skal gjøres tryggere for myke trafikanter. I desember havnet en evaluering av pilotprosjektet med motstrøms sykkelfelt og enveiskjørt gate på bordet til politikerne i Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur (MIK). Der står det blant annet at det bør iverksettes ytterligere tiltak for en tydeligere prioritering av gående og syklende.

Les mer
Biblioteket utvider til gateplan

Biblioteket utvider til gateplan

28.02.23 14:12 av Anne Jespersen

Bærum bibliotek Sandvika utvider sine nåværende lokaler for å oppnå kontakt med gateplanet. Det er derfor inngått avtale med eiendomsselskapet Entra om å utvide lokalene på Stasjonstorget, med innflytting i løpet av 2024.   –  Biblioteket i Sandvika med inngang fra gateplan vil være en viktig drivkraft i byutviklingen og en synlig faktor i bybildet, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Les mer
Hvem var denne... Eyvind Lyche?

Hvem var denne... Eyvind Lyche?

28.02.23 14:04 av Anne Jespersen

Eyvind Lyches vei i Sandvika fører inn til de gamle fabrikkbygningene på Hamang, men hvem var opphavsmannen til veinavnet? Eyvind Lyche (1878-1955) ble omtalt som "en av de mest markante personligheter innen norsk papirindustri og norsk hestesport". Han ble disponent for Hamang papirfabrikk i 1907 (bildet er tatt mellom 1910-1930), og fortsatte som disponent resten av livet, bortsett fra et avbrekk som direktør i The Oversea Export and Import Company i Stockholm fra 1918 til 1921. Lyche var en særdeles driftig mann. Han var styreformann i Mjøndalen Cellulose, Mesna Træsliberi & Kartongfabrik, og i Papirindustriens prisutvalg. I tillegg var han styremedlem i De norske Papirfabrikanters Forening og i Norges Hypotekforening for Næringslivet. Han var også arbeidsutvalgsmedlem i Treforedlingsindustriens fellesforbund og han ledet Bærum havnestyre fra 1924 til 1931.

Les mer
En sniktitt på Kommunegården

En sniktitt på Kommunegården

31.01.23 12:00 av Anne Jespersen

Sandvika Vel har vært så heldige å få en rundtur i den flunkende nye Kommunegården. Nylig fikk vi en spennende pre-omvisning av Tom Krogsrud, teknisk rådgiver i Eiendomsdrift i kommunen. Fortsatt hersker full aktivitet blant håndverkere og andre for å få alle brikker på plass, men totalinntrykket er at dette blir et praktbygg. 20. februar tar de ansatte Kommunegården i bruk, og 23. mars blir det offisiell åpning for innbyggere og medarbeidere. Den nye Kommunegården i Sandvika skal være en møteplass for Bærums innbyggere, frivilligheten, næringsliv, organisasjoner og kommunens tjenester. (Kilde: baerum.kommune.no / Foto: ajdesign.no)

Les mer
Gutta fra havet

Gutta fra havet

31.01.23 11:52 av Anne Jespersen

Rett ved togstasjonen i Sandvika, i den gamle røde teglstensbygningen, holder «Gutta Fra Havet» til. Her har det vært fiskebutikk i mer enn 40 år, og gutta tok over lokalene i 2016. Mye minner om en klassisk fiskebutikk, men her finnes delikatesser av mange slag. I tillegg til et bugnende, bredt utvalg av fisk og skalldyr, tilbyr de ost, spekemat, brød, grønnsaker og mye annet snadder. En «godtebutikk for voksne» sier daglig leder, Arne Austbø. Sammen med makker Trond Svellet, tok han over etter tidligere «Fiskeriet». (Foto: ajdesign.no)

Les mer
Full trøkk på Bærum kulturskole

Full trøkk på Bærum kulturskole

31.01.23 11:36 av Anne Jespersen

Vi møter rektor på Bærum Kulturskole, Kirsten Fuglseth, i hovedbasen på Kunnskapssenteret i Sandvika. En hektisk, summende, kommunal arbeidsplass - tett på byens byggetomt, som til tross for mye støy, ikke sjenerer de ansatte altfor mye. – Her har vi mange lydtette rom, og det verste er heldigvis nå over, smiler Kirsten. (Foto: Bærum kulturskole)

Les mer
Gamle bygg - Bærum sykehus

Gamle bygg - Bærum sykehus

31.01.23 11:30 av Anne Jespersen

I 1908 ble det bestemt at det skulle settes av seks rom på Fattiggården på Dønski som skulle brukes til behandling av syke, samt bolig for bestyrerinnen. Dette ble forløperen til "gamle" Bærum sykehus. Sykehuset åpnet dørene 29. mars 1924. Det var Bærum kommune som etablerte og stod som eier av sykehuset, men institusjonen skulle også betjene Askers innbyggere.  (Foto og kilde: Wikipedia)

Les mer
God jul fra oss i Sandvika Vel

God jul fra oss i Sandvika Vel

18.12.22 15:43 av Anne Jespersen

2022 BLE ÅRET da hverdagslivet kunne normaliseres igjen etter pandemien. Flere runder med restriksjoner satte sosiale aktiviteter på hold i nesten 2 år. Det var fantastisk å på nytt kunne feire 17. mai, byfest, Elvelangs og ikke minst julegrantenning på godt, «gammeldags» vis. Som tidligere år var det Sandvika Vel´s medlemmer som sammen med kommunen og Vårt Sandvika arrangerte «juleåpning» i byen. Mange fremmøtte koste seg med fakkeltog, underholdning, grantenning og julestemning 1. helgen i advent. Tradisjonen tro.

Les mer
Visjon Sandvika

Visjon Sandvika

25.10.22 18:43 av Anne Jespersen

Med den omfattende forvandlingen og fortettingen Sandvika står overfor, ønsker Bærum kommune en visjon for den nye byen. I september arrangerte kommunen verkstedssamling på Kunnskapssenteret, med tema som «Hva ønsker vi at byen vår skal være?»,  «Hva er Sandvikas fortrinn, identitet, muligheter og utfordringer?» og «Hvilke drivkrefter påvirker?» (Kilde: Bæringen / Foto: Budstikka, illustrasjonsbilde Håkon Stenstadvolds plass). 

Les mer
Ballerinaens mekka

Ballerinaens mekka

25.10.22 18:36 av Anne Jespersen

Blå Fugl i Sandvikas gågate byr på det meste en ekte ballerina kan ønske seg; selvsagt klassiske tåspiss-sko, dansedrakt og strømpebukser, men også strutteskjørt, treningstøy og andre effekter. – Vi er Bærums eneste spesialbutikk innen dette segmentet, og dansemiljøet her er stort. Ja, faktisk landets største «dansekommune» når det kommer til private danseskoler, forteller innehaver Bebita Halle. Hit kommer dansere i alle aldre for å handle ballettutstyr av beste kvalitet - både profesjonelle og hobbydanserne.

Les mer
Speilblankt

Speilblankt

26.09.22 01:00 av Anne Jespersen

Vel... ikke riktig enda, men vinteren banker på døren om ikke altfor mange ukene - enten vi vil eller ei. For å være i forkant fyller Sandvika Vel nå opp kassene med strøsingel for å være beredt når isete partier dukker opp i vårt område. Vi gjør det vi kan for å avhjelpe problemene og kjøper inn strøsand, som er til bruk på vellets stier og veier. Dette gjelder dermed kun for vellets medlemmer, og oppfylling skjer følgende steder: • I alle sameier og borettslag som er medlemmer i vellet • I Evjeområdet: Flere kasser på sentrale steder. (Det har kommet ønske om kasse i Harreschausvei, og det skal vi prøve å få til).

Les mer
Tett på festivalsjef Cecilie Due

Tett på festivalsjef Cecilie Due

04.08.22 21:01 av Anne Jespersen

På episenteret for festivalen, vegg-i-vegg med Bakgården, er det allerede hektisk aktivitet etter sommerferien. Sandvika Byfest arrangeres for 17. gang i år, og mange detaljer skal på plass de siste ukene. Gjennom 4 dager i slutten av august er det igjen duket for musikk, sirkus, mat, konkurranser, sport og aktiviteter av mange slag. 1000 aktører og et publikum på rundt 150 000 inntar byen vår etter 2 år med nedskalert festival. Sandvika blir igjen et fargerikt og mangfoldig utstillingsvindu for kultur, idrett, frivillige organisasjoner og næringsliv. (Foto: Sandvika Byfest / Paal Alme)

Les mer
Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen!

10.05.23 16:42 av Anne Jespersen

Det er en stor glede å få gi dere alle en liten hilsen gjennom dette nyhetsbrevet i anledning nasjonaldagen. I år feirer byen vår 20 år, og i år skal også visjonen for Sandvika vedtas. Den skal gi retning for videre utvikling av Sandvika og forslaget lyder «Pulserende Sandvika - et kraftsenter for kultur og kunnskap». Forslaget favner mye, og jeg liker det godt. Sandvika er under utvikling og vi skal sammen forme en moderne by. Noen er kanskje redde for at Sandvika mister sin identitet og historie, mens andre ser nye muligheter og er glade for endringen. Jeg anerkjenner imidlertid at det kan være krevende at byen er under bygging. Men det som forener alle engasjerte er et ønske om en levende by og et yrende folkeliv.

Les mer
17. mai i Sandvika dengang da...

17. mai i Sandvika dengang da...

12.05.21 01:00 av Sandvika Vel

Presis kl. 07.00 braket det løs fra Løkkeåsen; salutten ble fyrt av like ovenfor det siste huset i Løkkeåsveien og gjallet utover Engervannet. På Sykehusveien gikk «Rosenvildedamene» fra husmorskolen ved Evje skole i tog med grytelokk, sleiver og panner for å vekke folk. Evje skole hadde ekstra langt barnetog for skolekretsen var uvanlig stor. Kretsen strakte seg helt fra Dalbo gård ved Dælivannet, gjennom hele Valler/Gjettumområdet, via Kolsås og Bryn og helt til Jong og Bjørnegård.

Les mer
God oppslutning på vellets åpne møte

God oppslutning på vellets åpne møte

06.04.23 12:52 av Anne Jespersen

Tirsdag 28. mars ble det i regi av Sandvika Vel arrangert åpent folkemøte på Folkebadet. Agendaen var Sandvikas utvikling og hvordan det må arbeides for å lage en attraktiv by. Temaer som ble belyst var byvisjon for Sandvika, hva som skjer med Hamang og industriområdet, samt Lakseberget og Sandvika sjøfront. Mange fant veien til Folkebadet denne kvelden, og både på scenen og i salen var det stort engasjement med gode innspill og spørsmål.

Les mer
Kvistinnsamling 8. til 16. mai

Kvistinnsamling 8. til 16. mai

06.04.23 20:35 av Anne Jespersen

Vellet har i år engasjert en ny aktør for innsamling av kvist i Sandvika-området. Henting starter mandag 8. mai og skal være ferdig innen 17. mai. Hageavfallet pakkes i gjennomsiktige poser - eller bindes sammen. For nærmere info om innsamlingen, følg oss på web og i sosiale medier. Er du ikke medlem i Sandvika Vel? Meld deg gjerne inn via post@sandvika-vel.no. Medlemsskap koster kr. 200.-

Les mer
Fotoutstilling: Sandvika i bilder

Fotoutstilling: Sandvika i bilder

04.08.22 21:07 av Anne Jespersen

Arnold Pedersen er en over snittet ivrig og dyktig hobbyfotograf, med en omfattende mengde fotografier i samlingen. Stadig er han ute med kameraet sitt, ikke minst i og rundt Sandvika, der han selv bor. Etter å ha blitt pensjonist flyttet han hit i 2014. Han har til alle årstider utforsket området med sine fotoapparater som turfølge. Resultatet har blitt et imponerende knippe bilder. Noen av disse deler han med publikum på Byfesten 26. - 28. august. Sted: Steinhuset, Løkkehaven.

Les mer
Elvelangs 15. september

Elvelangs 15. september

04.08.22 21:04 av Anne Jespersen

Hold av datoen torsdag 15. september! Kulturnatt Elvelangs arrangeres iår som ifjor som et eget arrangement - da høstmørket gjør opplevelsen og lyssettingen ekstra stemningsfull! Vakre installasjoner, kunst i verdensklasse, sang, dans og magisk stemning. Frivillige og profesjonelle aktører side om side gir publikum en unik opplevelse av «Sandvika by night» med rike kulturinnslag og smakfull belysning. (Kilde: Bærum Kulturhus / Foto: Arnold Pedersen)

Les mer
Sandvika Vel på byfesten, velkommen til Steinhuset

Sandvika Vel på byfesten, velkommen til Steinhuset

04.08.22 20:57 av Anne Jespersen

Sandvika Vel skal under byfesten ha base og stand i stemningsfulle Steinhuset i Løkkehaven. Her vil det være diverse aktiviteter og servering fra fredag 26. til søndag 28. august. Alle dager blir det salg av øl, vin, pølser, is og kaffe - servert av restauranten Lokal & Lounge. Inne i selve steinhuset blir det bildevisning av Sandvika før og nå. I tillegg blir det egen fotoutstilling med sandvikamannen Arnold Pedersen, og musikkinnslag av Siri Ravna.

Les mer
Folkemøte på Folkebadet

Folkemøte på Folkebadet

16.06.22 15:40 av Anne Jespersen

Tirsdag 31. mai ble det i regi av Sandvika Vel og Vårt Sandvika AS arrangert åpent folkemøte på Folkebadet. Tema var Sandvikas utvikling og hvordan det må arbeides for å lage en attraktiv og levende by med gode, trygge nabolag. – Det viktigste i en by er menneskene, innledet Jan-Otto Jacobsen, daglig leder i Vårt Sandvika AS.

Les mer
Siste oppdatering Helgerudkvartalet

Siste oppdatering Helgerudkvartalet

06.05.22 01:00 av Anne Jespersen

Spuntearbeider pågår fortsatt. På grunn av grunnforholdene tar spuntingen lengre tid enn planlagt – og det antas ferdigstillelse i løpet av juni. Videre pågår også sprengningsarbeider og graving/utlasting av masser. Rivearbeidene er nå ferdige. Se mer om Helgerudkvartalet via linken under. (Foto: AJ Design)

Les mer
Barnetogets historie

Barnetogets historie

06.05.22 01:00 av Sandvika Vel

I over 100 år har Kongefamilien tatt i mot barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen. Dette ble innstiftet som tradisjon av Kong Haakon i 1906. I dag er 17. mai og barnetoget nesten synonyme begreper, men slik har det ikke alltid vært. Den aller første markeringen av 17. mai skal ha funnet sted i Trondheim allerede i 1815, ett år etter at Grunnloven ble utformet og vedtatt av Riksforsamlingen på Eidsvoll. I 1836 feiret Stortinget 17. maifest for første gang, og man regner dette som innstiftelsen av Nasjonaldagen. (Kilde: "Det Norske Kongehus" Foto: Bærum Bibliotek)

Les mer
Hva skjer på Sjøholmen?

Hva skjer på Sjøholmen?

06.05.22 01:00 av Anne Jespersen

Sjøholmen er et unikt kunst- og kulturhus i en 1500 kvm stor villa fra 1890 ved Blommenholm. Eiendommen er en del av Kyststien og i området rundt huset finnes et fantastisk turområde. Det arrangeres både faste aktiviteter, samt ulike kurs, konserter og utstillinger mm. Se kalender på Sjøholmens hjemmeside for mer info. Her finnes også link til billetter. Det er begrenset med plasser på flere av aktivitetene, så vær tidlig ute. Kalenderen oppdateres hver tirsdag. (Foto: Sjøholmen)

Les mer
Innholdsrik BAKgårdssommer!

Innholdsrik BAKgårdssommer!

06.05.22 01:00 av Anne Jespersen

BAKgården er åpen for alle, og har gratis formiddagsarrangementer hver helg fra mai til august. Arenaen er en viktig møteplass og et sentralt element i stedsutviklingen i Sandvika. "Prime Time Orchestra", "Bærum sangfestival med allsang og Eurovision-tema", samt "Opera til Folket" står blant annet på plakaten i sommer. Se flere av godbitene for sesongen her! (Foto: BAKgården)

Les mer
17. mai i Sandvika

17. mai i Sandvika

06.05.22 01:00 av Anne Jespersen

Etter 2 år med alternativ feiring av nasjonaldagen, samles vi omsider til god, "gammeldags" 17. maifeiring i Sandvika, med alt denne tradisjonsrike dagen inneholder: borgertog, flagg, taler, sang, korps, is og brus - og ellers det som hører til. Se 17. mai-programmet, info om festforestilling i Kulturhuset, samt borgertogets rute via linken under.

Les mer
Hvordan skape en levende by for alle? 

Hvordan skape en levende by for alle? 

06.04.22 01:00 av Anne Jespersen

Hva skaper en hyggelig by der folk trives og vil leve? Det er menneskene som først og fremst skaper en attraktiv og levende by. Folk må ha lyst til å jobbe her, bo her og bruke byen hele døgnet. Det gir liv og røre. FN´s bærekraftsmål nr. 11 handler om det å skape levende, bærekraftige byer som er inkluderende og trygge.

Les mer
Nye Sandvika - hva skjer nå? 

Nye Sandvika - hva skjer nå? 

06.04.22 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika, som fikk bystatus i 2003, er et viktig vekstområde for kommunen, med nye boliger og flere innbyggere. Det blir mer attraktivt å bo her, og dermed øker også behovet for en «Central Park» med enda flere rekreasjons- og friluftsområder. I forhold til «Nye Sandvika» er det flere viktige satsingsområder i byen. Les videre for en kort status for de ulike delområdene.

Les mer
Engervannet - en del av Sandvika Central Park

Engervannet - en del av Sandvika Central Park

06.04.22 01:00 av Anne Jespersen

Engervannets Venner v/ styremedlem Bjørn Frantzen ivrer for å innføre og bygge begrepet «Sandvika Central Park» som en del av satsingen i Sandvika. – Sandvika er i rivende utvikling, og i ferd med å bli en «ordentlig» by. Alle ordentlige byer har ordentlige parkområder sentralt. «Central Park» bør bli et begrep også i Sandvika - som i New York og store byer i Europa. Det kan bli en attraksjon i seg selv. – Vannet er en perle som gir folk flotte naturopplevelser, og det er viktig at Engervannet blir tatt vare på.

Les mer
Høl i CV´n overtar Artista  

Høl i CV´n overtar Artista  

06.04.22 01:00 av Anne Jespersen

Kenneth Strand, ny daglig leder for populære og mye omtalte Artista, gleder seg stort til å kunne gjenåpne kaféen i det lille huset på Kadettangen. Tidspunkt for åpning er foreløpig ikke avklart, men det jobbes på spreng med en snarlig oppstart. Selve huset skal delvis pusses opp med enkelte endringer - blant annet skal kjøkkenet og lufteanlegget oppgraderes. Enn så lenge blir det en pop-up løsning; en foodtruck med servering av kaffe, brus og bakverk utenfor bygget. Det vil bli rigget til med benker der besøkende kan slå seg ned, og forhåpentligvis åpner dette tilbudet før påske. (Foto: Budstikka / Christian Brevik)

Les mer
Kvistinnsamling 23. - 31. mai

Kvistinnsamling 23. - 31. mai

06.04.22 01:00 av Anne Jespersen

Våren er i farta med stussing av trær og busker i mange hager, og tradisjonen tro organiserer vi også i år kvistinnsamling for våre medlemmer. Dette gjelder kun villaområder og ikke sameier/borettslag. Er du ikke medlem av vellet, men ønsker at ditt kvistavfall blir hentet, er du velkommen til å melde deg inn. 

Les mer
Gamle Løkke gård

Gamle Løkke gård

06.04.22 01:00 av Anne Jespersen

Løkke gård hørte tidligere til under Kjørbo- og Nesøygodset. Navnet betyr sannsynligvis slyng (løkke) og henviser til meanderen (svingen) i Sandvikselva. Gården var ikke stor, og jorda lå på Løkketangen, i skråningen under Løkkeåsen og langs elven fram til Engervannsveien. En jaktdolk av flintstein fra yngre steinalder er funnet på Løkke. Ellers vet man at gården ble ryddet i middelalderen, men ble en «ødegård» etter avfolkningen under Svartedauden på 1300-tallet.

Les mer
Velkommen til åpent møte om «Nye Sandvika"

Velkommen til åpent møte om «Nye Sandvika"

16.03.22 11:18 av Anne Jespersen

•HVORDAN SKAPE EN LEVENDE BY FOR ALLE? v/ Jan-Otto Jacobsen, daglig leder i Vårt Sandvika AS. •ENGERVANNET, EN DEL AV SANDVIKA CENTRAL PARK, v/ Bjørn Frantzen, styremedlem i Engervannets Venner. •«NYE SANDVIKA» - HVA SKJER NÅ? v/ Ellef Ruud, Bærum Kommune. NÅR: Onsdag 30. mars kl. 18.00. HVOR: Bærum Sportsklubb´s lokaler på Kadettangen. Møtet blir avholdt i forkant av Sandvika Vel´s ordinære årsmøte, og er åpent for alle. Velkommen til en kveld med mye aktuell og spennende info! (Foto: Bærum kommune).

Les mer
Sandvika Vel årsmøte

Sandvika Vel årsmøte

15.02.22 07:25 av Anne Jespersen

Dato for årsmøtet i Sandvika Vel er satt til 30. mars 2022. Møtet avholdes i Bærum Sportsklubbs lokaler på Kadettangen. I tillegg til ordinært årsmøte vil det arrangeres et aktuelt tema/informasjonsmøte om Sandvika. Det blir åpent for alle, også ikke-medlemmer. Følg med i sosiale medier og på hjemmesiden for mer info! Saker som ønskes tatt opp sendes styret innen 7. mars på mail til: post@sandvika-vel.no. Klikk under for årsmøtepapirene. (Foto: Arnold Pedersen).

Les mer
Byggestatus Helgerudkvartalet

Byggestatus Helgerudkvartalet

14.02.22 15:11 av Anne Jespersen

1. februar ble første spadetak på Helgerudkvartalet tatt av Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog. Dette markerer overgangen fra rivefasen til byggefasen. Spuntearbeidene er i oppstart, det skal graves mange meter ned i bakken, samtidig som riving av kjellerkonstruksjoner pågår. Nytt, tungt byggegjerde med støyisolerende egenskaper er satt opp og erstatter de lette gjerdene. (Kilde og foto: Helgerudkvartalet / Andenæs Eiendom)

Les mer
Fire generasjoner Drammensvei

Fire generasjoner Drammensvei

14.02.22 14:48 av Anne Jespersen

Med de omfattende endringer i veinettet i vårt område, kan det være morsomt med et aldri så lite historisk tilbakeblikk:) Utenfor Malmskrivergården gikk første generasjon Drammensvei, som ble anlagt fra 1620-tallet. Veien ble åpnet i 1665 med navnet Den Drammenske Konge- og Postvey. Før dette gikk postruten over Krokskogen. Kongeveibetegnelsen innebærer offentlig vei som er kjørbar med hest og vogn mellom kjøpsteder og gjennom bygdene (Bussruter ble etablert på 1920-tallet, her den første Lommedalsbussen. Foto: Budstikka).

Les mer
Artista... igjen

Artista... igjen

14.02.22 14:35 av Anne Jespersen

Artista Gallericafé har blitt et yndet treffsted for Sandvikafolk på tur, ikke minst for byens eldste. I mangel av, og i påvente av et nytt seniorsenter, er det mange pensjonister og andre «godt voksne» som møtes her for sosialisering og en kaffe med mer - gjerne på vei til eller fra Kadettangen og Kalvøya. Lokalet er også et viktig utstillingsvindu for mange lokale kunstnere, noe som har gitt besøkende en hyggelig kulturopplevelse med på kjøpet. Fortsatt er skjebnen til det populære møtestedet uviss. Saken var til behandling i MIK-utvalget 10. februar og vi vil legge vedtaket ut på SoMe så snart det er offisielt.

Les mer
Frivillighetens år i Bærum

Frivillighetens år i Bærum

10.02.22 00:00 av Anne Jespersen

Frivillighetens år 2022 skal feire Norges viktigste lagarbeid! Alle lag, foreninger, frivilligsentraler, kommuner og andre samarbeidspartnere inviteres med til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med! Året er forankret i regjeringens Frivillighetsmelding. Det er Frivillighet Norge som har fått ansvaret for å planlegge og koordinere innsatsen rundt året. Det skal skal markeres fra nord til sør, på digitale og analoge flater og i både fysiske og digitale arrangementer. Vi gleder oss til å feire frivilligheten. Uten den stopper Norge opp! Bli med og feire Norges viktigste lagarbeid! 

Les mer
Belysning av turvei, Løkeberg - Skytterdalen

Belysning av turvei, Løkeberg - Skytterdalen

12.01.22 09:53 av Anne Jespersen

Bærum kommune har fra brukerne av turvei Seljeholtet - Skytterdalen fått flere henvendelser om behov for belysning. Turveien har blitt en populær trase for gående og knytter sammen Sandvika og Løkeberg. Traseen benyttes også av barn til og fra Løkeberg skole. Bærum kommune har i den anledning startet et prosjekt for å få etablert belysning av turvei i området. (Kart viser turstien fra Skytterdalen til Solbergveien).

Les mer
God jul til alle våre medlemmer!

God jul til alle våre medlemmer!

17.12.21 13:46 av Anne Jespersen

Takk for et begivenhetsrikt år! Nok et år har flydd forbi i rekordfart, og igjen står jul og høytid for tur. Vi ønsker å takke både nye medlemmer og gamle kjente, for et begivenhetsrikt år sammen med oss i Sandvika Vel. I år var det som kjent 125 år siden Sandvika Vel («Selskabet for Sandvikens Vel») ble stiftet, og dette har vi markert gjennom året med blant annet utgivelse av en jubileumsavis, medlemstreff på Folkebadet på selve jubileumsdatoen 29/6, vellykket markering i Løkkehaven under Byfesten, samt utgivelse av brosjyren “Oppdag Sandvika” i samarbeid med Bærum kommune.

Les mer
Program for julegrantenning lørdag 27. november!

Program for julegrantenning lørdag 27. november!

18.11.21 12:55 av Anne Jespersen

Etter en nedskalert juleåpning ifjor, kan vi endelig fortsette tradisjonen med julegrantenning i Sandvika. Igjen samles vi i sjarmerende Løkkehaven der fakkeltoget starter sin ferd gjennom byen i retning Rådhustorget. En lyssatt by setter rammene for arrangementet der vi sammen finner den gode julestemningen. På rådhuset vil publikum oppleve en magisk lyssatt borggård med korsang og musikk. Og selvfølgelig kommer nissen med noe godt til barna... hvis ikke rampenissene har tullet det til for ham denne gangen også... På Rådhustorget tennes den vakre, grønne julegrana, og sammen synger vi julen inn. Klikk for å se hele programmet!

Les mer
Hjalmar Aass til minne

Hjalmar Aass til minne

19.10.21 01:00 av Anne Jespersen

Mangeårig styremedlem, sekretær og kasserer i Sandvika Vel, Hjalmar Aass gikk bort 6. oktober 2021 - nær 91 år gammel. Hjalmar Aass hadde et nært forhold til, og et stort engasjement for Sandvika by. Blant annet arbeidet han iherdig med å få etablert seniorsenter i Sandvika. Han var pådriver for gangbro fra Storsenteret til Jong, og for tunell under Kjørbokollen og Jongsåsveien. Hjalmar var som medlem av Bærum kommunes Brambani minnesmerke-komité den første som foreslo statue av Brambani i Sandvika. Vi setter stor pris på Hjalmars verdifulle innsats som bidragsyter i Sandvika Vel opp igjennom alle disse årene. (Foto: Budstikka)

Les mer
Enighet om utbygging av Lakseberget

Enighet om utbygging av Lakseberget

01.10.21 11:58 av Anne Jespersen

Det ble før helgen et tydelig ja til fylle ut Sandviksbukta med sprengstein. En ny «halvøy» skal etableres, og arbeidene starter sannsynligvis allerede neste år. Det blir stein fra nye E18 og Fornebubanen som i hovedsak skal danne halvøya ved motorveien mellom Sandvika og Blommenholm. Størrelsen kan sammenlignes med arealet av hele fem fotballbaner. Politikerne i planutvalget i Bærum behandlet utfyllingen torsdag i forrige uke, og alle partier stemte for, etter at også Sosialistisk Venstreparti snudde i saken. SV har vært bekymret for at halvøya skulle bli for stor og at båtene ville bli presset for langt ut i fjorden. Størrelsen er nå redusert etter forrige behandling. I tillegg har det vært medvirkende at Naturvernforbundet i Bærum er positive til prosjektet.

Les mer
Elvelangs tilbake i Sandvika!

Elvelangs tilbake i Sandvika!

01.10.21 11:37 av Anne Jespersen

Torsdag 16. september ble Kulturnatt Elvelangs igjen arrangert i Sandvika -  2 år etter forrige gang. Etter en lang, varm sommer ble det brått væromslag med litt kaldere drag, men det stoppet ikke Sandviksfolket. Snarere tvert imot. Etter lockdown i månedsvis - ikke minst på kulturfronten - var det tydelig at folk storkoste seg med opplevelsene i høstkvelden. Det ble en vakker, magisk aften med stor tilstrømning (dog under fortsatt tydelige koronatiltak), og topp stemning i hele byen. Så mange mennesker har neppe vært samlet i Sandvika siden før pandemien.

Les mer
Sandvika Vel på byfesten 

Sandvika Vel på byfesten 

01.10.21 11:27 av Anne Jespersen

I forbindelse med 125 års jubileet tok Sandvika Vel i bruk flotte Steinhuset i Løkkehaven, der vi hadde stand på utsiden og ellers «åpent hus» for publikum. Innendørs var det utstilling av bilder fra Sandvika før og nå, i tillegg til «bildekavalkade" som rullet og gikk på storskjerm. Et av våre medlemmer, restauranten «Lokal&Lounge» sto med sin popupkafé for servering ute og inne, med salg av pølser, is, øl, vin og kaffe. Gjennom hele helgen kom folk innom - både for å høre mer om Sandvika Vel, ta en matbit og en forfriskning, og ellers få en hyggelig prat og samvær med venner og naboer.

Les mer
"Litt av en byfest" nærmer seg, se programmet her!

"Litt av en byfest" nærmer seg, se programmet her!

17.08.21 01:00 av Anne Jespersen

Fra torsdag 26. – søndag 29. august blir det igjen "Litt av en byfest" i Sandvika. I år tar vi sjansen på flere aktiviteter enn i fjor. Det er jo så mye å lage fest for! Sandvika Vel er 125 år, Kalvøyafestivalen er 50 år og BAKgården fyller 10 år. Men først og fremst skal vi feire at vi er på vei ut av en pandemi og et nedstengt kulturliv! Det fulle programmet finner du på byfestens hjemmeside www.sandvikabyfest.no, se også linken under for et større utdrag av det du kan oppleve.

Les mer
Bærum Naturfestival

Bærum Naturfestival

19.08.21 11:31 av Anne Jespersen

Bærum Elveforum er vertskap for Bærum Naturfestival i 2021, der mange av temaene handler om elver og vassdrag. Se hele programmet via linken under eller på www.naturfestival.no - der du også finner informasjon om steder, tider og oppmøte. Flere arrangementer er for hele familien! Velkommen til å delta!

Les mer
Sandvika Vel under byfesten 

Sandvika Vel under byfesten 

17.08.21 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika Vel fortsetter feiringen av 125 års jubileet, også under byfesten! Vi skal ha vår base i stemningsfulle Steinhuset i Løkkehaven, der det vil være servering og diverse aktiviteter fra torsdag 26. til søndag 29. august. Fredag og lørdag blir det salg av øl, vin, pølser, is og kaffe, og inne i selve steinhuset blir det bildevisning av Sandvika før og nå. Alle er hjertelig velkomne, både til å ta en titt, en prat, en matbit, en forfriskning - eller alt på en gang. Representanter fra Sandvika Vel vil være tilstede, og vi gleder oss til å se dere! 

Les mer
Gamle bygg - Bærum rådhus 

Gamle bygg - Bærum rådhus 

16.08.21 01:00 av Anne Jespersen

Flotte Bærum rådhus (Bærum herredshus) i Sandvika er en særpreget kommunal bygning som i dag huser kommunestyret, formannskapet, ordførerens kontor, samt rådmann og andre administrative funksjoner i Bærum kommune. Rådhuset ble oppført i perioden 1927–58 etter tegninger av arkitekten Magnus Poulsson. 

Les mer
Sandvika Vel mer engasjert enn noensinne

Sandvika Vel mer engasjert enn noensinne

23.07.21 18:08 av Anne Jespersen

(Budstikkas lederartikkel 23. juli) Selskabet til Sandvikens Vel – nå Sandvika Vel – er Bærums eldste velforening, stiftet i 1896 etter initiativ av lokalpatrioten og industrigründeren Caspar Donato Brambani. Vellet var et resultat av innbyggernes ønske om å få til ting i sitt eget nærmiljø, og viktige saker i startfasen var gatebelysning i Sandvika og vannforsyning fra Ståvivann. Asker og Bærum har rundt 100 velforeninger, men svært få er like aktive som Sandvika Vel med sine 1.700 medlemmer. Under ledelse av entusiastiske Jona Ragnarsdottir har vellet de siste årene virkelig levd opp til formålsparagrafen ambisjoner om å være hørings- og samarbeidsorgan overfor kommunen, talerør for befolkningen og pådriver for natur- og miljøhensyn.

Les mer
Kongen av Helgerudgården

Kongen av Helgerudgården

06.07.21 09:33 av Anne Jespersen

Helgerudgården står for fall, i disse dager starter prosessen med å rive bygget. Sandvika Vel har møtt Knut Andersen, selveste kongen av både matmekkaet Helgerudhallen og butikksenteret Helgerudgården - Bærums første senter med rulletrapper, heis og parkeringshus på taket. En liten sensasjon da det åpnet i 1973, med Sandvikas første vinmonopol og feiende flotte butikker i 2 etasjer, som tiltrakk seg handlelystne fra fjern og nær. (Foto: barumhistorie.no/Budstikka)

Les mer
Sandvika Vel 125 år idag - hilsen fra ordfører

Sandvika Vel 125 år idag - hilsen fra ordfører

29.06.21 11:28 av Anne Jespersen

Gratulerer til Bærums eldste velforening! Dere fortjener stor honnør – hvilken historie! Industribyggeren og historiebyggeren fremfor noen her i Sandvika – nemlig Caspar Donato Brambani stiftet Selskabet til Sandvikens vel i 1896, og han var således Sandvika Vel’s første formann. Under hans ledelse ble det i 1898 anlagt vannforsyning med rør av tre helt fra Stovivann, og det ble elektrisk lys i Sandvikas gater i 1905. I desember 2017 hadde jeg og noen av hans etterkommere gleden av å avduke statuen av Brambani, utført av billedhogger Ellen Jacobsen.

Les mer
Årsmøte og 125 års markering på Folkebadet

Årsmøte og 125 års markering på Folkebadet

15.06.21 21:18 av Anne Jespersen

Vi minner om årsmøtet til Sandvika Vel tirsdag 29. juni kl. 18.00. Møtet vil bli avholdt på Sandvika Folkebad. Etter det ordinære årsmøtet vil vi markere at på denne dagen er det 125 år siden "Selskabet for Sandvikens Vel» ble stiftet. Det vil bli enkel servering, taler og underholdning. Grunnet plassmangel og restriksjoner ber vi om påmelding innen torsdag 24. juni til post@sandvika-vel.no. Velkommen! (Klikk videre for årsmøte-dokumentasjonen).

Les mer
Gatekunstsommer i Sandvika

Gatekunstsommer i Sandvika

13.06.21 22:11 av Anne Jespersen

Hugo Strand er prosjektleder for Gatekunstsommer i Sandvika som arrangeres under byfesten i august - finansiert av Bærum Kommune. I løpet av arrangementet skal flere store og små vegger i Sandvika utsmykkes, i tillegg til andre typer gatekunst. Prosjektet har i den forbindelse etterspurt ønsker og forslag blant Sandvikas egne beboere til hvor det bør dekoreres - via artikkel i Budstikka. - Dessverre var artikkelen bak betalingsmur de første dagene, så selv om vi fikk inn en del gode forslag og har igangsatt noen gode dialoger, håper vi å komme i kontakt med fler, forteller Hugo Strand. Se mer om saken på Budstikka via link under.

Les mer
Gamle bygg - Sandvika stasjon

Gamle bygg - Sandvika stasjon

11.06.21 01:00 av Anne Jespersen

Stasjonsmiljøet i sveitserstil fra 1872 som hører til «første generasjon» jernbanestasjon i Sandvika - med smalsporet jernbane, ligger på skinnenivået og er sammenbygd med to godshus. Stillverket med heishus fra 1923 er en del av stasjonsmiljøet som kom etter ombyggingen til normalspor i 1917. (Kilde: Kulturminner i Sandvika/Bærum kommune. Bilde: lokalhistoriewiki)

Les mer
FORSINKELSER - HAGEAVFALL🌿🌿🌿

FORSINKELSER - HAGEAVFALL🌿🌿🌿

10.06.21 08:57 av Anne Jespersen

Renova melder om forsinkelser i kvistinnsamlingen for flere vel. Hageavfall som er plassert i veier Renova enda ikke har kjørt vil bli hentet så snart som mulig. Informasjon blir fortløpende sendt til styret når hvert enkelt vel er tatt hånd om. Mange henvender seg vedrørende uhentet hageavfall, men pga. hektiske dager har Renova dessverre ikke har mulighet til å svare alle.

Les mer
Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen!

12.05.21 01:00 av Anne Jespersen

Det er en glede å få gi en liten hilsen i nyhetsbrevet fra Sandvika Vel i anledning 17. mai. Også i år settes de flotte tradisjonene vi har for å feire Norges store demokratidag her i Sandvika til side. Men det blir flaggheising og kransenedleggelse ved Rytterstatuen, men dessverre i år uten publikum. Det blir heller ingen samling i Løkkehaven eller borgertog gjennom byen vår – noe jeg håper vi kan glede oss til neste år. Men jeg er sikker på at vi får høre mye vakker korpsmusikk som setter oss i skikkelig 17. mai stemning.

Les mer
Ny daglig leder til Vårt Sandvika

Ny daglig leder til Vårt Sandvika

12.05.21 01:00 av Anne Jespersen

I august begynner Jan-Otto Jacobsen (61) som ny leder av Vårt Sandvika. Det var nære venner som tipset ham om stillingen og mente at det stod hans navn på den. Da Jan-Otto fikk tipset leste han om Frode Valland som skulle slutte i stillingen og begynte å tenke at dette kanskje kunne være noe for ham. Han har nylig flyttet til Sandvika etter å ha bodd på Hosle i mange år.

Les mer
Sentrum øst - gater og plasser

Sentrum øst - gater og plasser

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

I forbindelse med oppføring av nye kontorbygg i Sandvika sentrum øst, skal Bærum kommune i fase 1 ruste opp rundt 12 500 kvadratmeter i denne delen av Sandvika; dette omfatter Otto Sverdrups plass, Jørgen Kanitz gate, Rådmann Halmrastsvei, Håkon Stendstadvolds plass, Kinoveien, «Spansketrappen» og Åmotbakken. Fase 1 er todelt med Helgerudkvartalet først, og fortetting av Tinghuskvartalet og oppføring av Åmotkvartalet litt senere.

Les mer
Fargerike underganger!

Fargerike underganger!

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

I forbindelse med innvilgning av koronamidler til Bærum kommune, valgte kommunen å benytte deler av disse til oppgradering av noen av undergangene i Sandvika. Et av premissene for å motta midler har vært bruk av lokal konsulent; i dette tilfellet ble valget Asplan Viak, avdeling Sandvika. Klikk deg videre for å se de spennende tegningene! Bildet viser hvordan det kan bli i undergangen ved sykkelhotellet - aktiviserende effektbelysning med ulik farge på vegg som gir et flerdimensjonalt lys- og skyggebilde. (Illustrasjonsfoto lånt fra internett). Kilde: Bærum kommune

Les mer
Gamle bygg i Sandvika - Gårdsanlegget Kjørbo

Gamle bygg i Sandvika - Gårdsanlegget Kjørbo

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

Kjørbo er i dag park og tidligere storgård, beliggende sørvest for Sandvikselvas utløp, og den eldste gården med fast bosetting i Sandvika. Både Kjørbo, Kalvøya og Borøya ble avfolket ved Svartedauden. I en periode var Kjørbo hovedsete for ”Nesøygodset”, en stor samling eiendommer som norske og danske rikfolk smykket seg med etter reformasjonen. Trolig kan vi finne bygningsrester så gamle som fra før 1400 i fundamentene til den flotte hovedbygningen.

Les mer
Hvem var denne... Arnold Haukeland?

Hvem var denne... Arnold Haukeland?

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

Arnold Martin Haukeland (født 28. mars 1920 i Verdal, død 18. juni 1983 i Bærum) var en norsk billedhugger med flere viktige bidrag til den offentlige utsmykningen i Bærum og Sandvika - her han bodde fra 1955. Han regnes som gjennombruddsfiguren for, og en av de fremste eksponentene for abstrakt skulptur i Norge i etterkrigstiden. Familien flyttet da han var ett år gammel, og han vokste opp i Sarpsborg. Han giftet seg i 1946 med fotograf Randi Bothner (1921–2012). De hadde to sønner; Espen Arnold Haukeland og Bjarne Bothner Haukeland. (Bildet viser Rytterstatuen utenfor Bærum Rådhus. Foto: Arnold Pedersen).

Les mer
Nytt liv ved porten til Kadettangen!

Nytt liv ved porten til Kadettangen!

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

«Kadettangen 22» - området mellom E18, Kadettangen og Elvepromena­den skal oppgraderes. Bærum kommune ønsker å skape mer liv og et godt miljø i Sandvika by, og har fått innspill på hva dette området kan brukes til. Kommunen ønsker et byliv som treffer mennesker i alle aldre og med ulike interesser. Samtidig er det et stort behov for å aktivisere ungdom og skape et sted de kan oppholde seg, og som de kan føle tilhørighet til. Kilde: Bærum kommune.

Les mer
Spennende prosjekt med Ringi Gård!

Spennende prosjekt med Ringi Gård!

02.03.21 19:47 av Anne Jespersen

En gruppe elever fra Sandvika videregående skole har nylig hatt et spennende prosjekt i samarbeide med Ringi Gård. Prosjektet gikk over flere uker der de besøkte Ringi eplemostfabrikk, fikk lære om salgsprosessen og der de kontaktet over tusen personer for å lage en markedsundersøkelse. Les deres egen rapport om prosjektet!

Les mer
Gamle bygg i Sandvika - hva var "Geita"?

Gamle bygg i Sandvika - hva var "Geita"?

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

Sandvika gjestgiveri og skysstasjon var et overnattings- og serveringssted ved veien gjennom Sandvika (nå Sandviksveien 155), og var i drift fra 1660-årene til 1918. I 1664 fikk tidligere korporal Christen Andersen bevilling fra stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve for å holde skysstasjon med et par hester og et par senger, samt rett til å skjenke brennevin, så lenge virksomheten «iche kommer nogen til præjuditz» (ikke skjer på bekostning av noen annens rettigheter).  Kilde: Budstikkas ab-leksikon.no

Les mer
Hva gjør Sandvika Vel?

Hva gjør Sandvika Vel?

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

Sandvika Vel  har en lang historie, og er blant de eldste frivillige foreninger i Norge. Vellet har gjennom alle år, fra den spede begynnelse i 1896, jobbet for å påvirke kommunale myndigheter på vegne av befolkningen i Sandvikaområdet - samt å informere om ting som skjer og kommer. Vi er en forening som ikke er basert på særinteresser, men som ser området som en helhet og tar opp de utfordringer vårt nærmiljø står overfor. Et vel skal være befolkningens talerør, og er det laveste demokratiske nivået vi har - med øyne og ører på små og store ting i lokalmiljøet. Klikk og les mer om hva vi gjør for Sandvika!

Les mer
Ut på fjordisen!

Ut på fjordisen!

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

De siste ukers gnistrende vintervær med strålende sol og kulde har gitt supre forhold for uteaktiviteter - også på isen i Oslofjorden. Folk har valfartet fra fjern og nær til Sandviksbukta, og det har nærmest vært kø av store og små, med og uten skøyter, utover i skjærgården vår. Nå legger snøen seg, men fortsatt vil det være mulig å hygge seg på isen. La oss nyte, leke og vandre, vi trenger frisk luft og aktivitet. Alle på sin måte. Husk to-meteren!  Kilde: Bærum kommune / lokalhistoriewiki.no

Les mer
Restaurant Caspar - tett på Monica Bølgen 

Restaurant Caspar - tett på Monica Bølgen 

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

Du husker den kanskje... Sandvikas eldste spesialforretning, etablert i 1956 av Sverre Rønning - et lite, eksotisk nisjeutsalg for elskere av varme drikker. Den tradisjonsrike kaffe- og tebutikken vis-à-vis Rådhuset ble overtatt av Monica Bølgen i 2010. Butikken hadde hatt sin storhetstid, og lå lenge ute til salgs. – Butikken var ment som biprosjekt ved siden av full jobb som tannpleier, forteller Monica.

Les mer
Bærum Sportsklubb vil bli værende 

Bærum Sportsklubb vil bli værende 

20.01.21 10:16 av Anne Jespersen

I desember kunne vi i Budstikka lese om seniorgruppa i Bærum Sportsklubb, som har klare ønsker for hva de kan tenke seg for klubbens fremtid på Kadettangen. Sandvika Vel har tatt en prat med styreleder i Bærum Sportsklubb, Carl-Christian Wishman, som støtter forslaget om fortsatt beliggenhet på «Kadda» fullt ut. (Foto: Jæger Brudvik Arkitekter/Budstikka)

Les mer
Vi jubilerer!

Vi jubilerer!

18.01.21 17:50 av Anne Jespersen

I juni 2021 er det 125 år siden Sandvikas industrigründer Caspar Brambani (1834–1906) stiftet og ble første formann i Sandvika Vel, eller «Selskabet til Sandvigens Vel», som det het dengang. Dette må selvsagt markeres og feires, og vi planlegger blant annet jubileumsavis, teaterforestilling og fotoutstilling, for å nevne noe. Sitter du tilfeldigvis på gamle bilder og/eller historier fra Sandvika vil vi veldig gjerne høre fra deg! Ta kontakt med Jona Ragnarsdottir på: post@sandvika-vel.no.

Les mer
Hvem var denne… Otto Sverdrup?

Hvem var denne… Otto Sverdrup?

21.01.21 00:00 av Anne Jespersen

I Sandvika sentrum står den flotte bronsestatuen av polarhelten Otto Sverdrup, som vi håper får en fortsatt sentral plassering i "Nye Sandvika". Mange kjenner historien bak mannen som har fått sin egen «plass" i byen vår - vi serverer likevel en liten oppsummering av fakta bak en av våre viktigste polfarere. Otto Neumann Knoph Sverdrup (født 31. oktober 1854 i Nordland, død 26. november 1930 i Bærum) var skipsfører og polarutforsker. Han var blant annet kaptein på Fram under den første Fram-ekspedisjonen 1893–1896.

Les mer
Veinytt - Sandvika ring

Veinytt - Sandvika ring

21.01.21 00:00 av Anne Jespersen

Arbeidene med lokalveinettet rundt gamle E16 ved Hamangsletta fortsetter, og vi begynner å ane konturene av hvordan det blir når det står ferdig. Den nye rundkjøringen som skal koble trafikken fra Ringeriksveien, Brynsveien og Bjørnegård bro åpnet som kjent i november, men selve broen er ikke åpen enda. Disse dronebildene er tatt 15/1.

Les mer
Gro´s «Godteboutique»

Gro´s «Godteboutique»

21.01.21 00:00 av Anne Jespersen

Det er midt i en ny streng, sosial «nedstengning» av landet, men Gro Molde tar smilende og vel imot oss i hennes «Boutique» i Rådmann Halmrastsvei 18. «Godtebutikken» og «Skattekisten» er klengenavn butikken har fått av kunder som elsker hennes fargerike, lekre kvalitetsprodukter. Gro selger klær og tilhørende varer som sko, vesker, belter og undertøy, og er kjent for å ha det «lille ekstra», det du ikke finner i de store kleskjedene.

Les mer
2 vinnere av årets klima- og miljøpris

2 vinnere av årets klima- og miljøpris

18.12.20 11:57 av Anne Jespersen

– Årets klima- og miljøpris har to vinnere, som begge har inspirert og engasjert! Sa juryleder Øystein Goksøyr under utdelingen. – Vinnerne har bidratt til et mer klimaklokt Bærum med fremtidsrettede energiløsninger og tilrettelegging for det kortreiste liv, fastslår jurylederen. Vinnerne av Bærums klima- og miljøpris 2020 ble Oslofjord Varme, samt Dine Røtter og Toothfairy Farm På bildet sees prisvinnerne: Bybøndene Inger Lise Wingaard (t.h) og Tale Helen Seldal, med mentor Martin Schilde (bak). Daglig leder i Oslofjord Varme Atle Nørstebø (t.v.) (Kilde: Bærum Kommune og Budstikka).

Les mer
Byutvikling - Sjøfronten

Byutvikling - Sjøfronten

16.12.20 12:34 av Anne Jespersen

“Sjøfronten skal styrke Sandvikas identitet som kultur- og rekreasjonsby, og knytte Sandvika til fjorden.” I regi av Bærum kommune ble det 12/11 avholdt et åpent digitalt informasjonsmøte om fremtidig utvikling av sjøfronten og Lakseberget. Presentasjonene fra møtet vil bli å finne på kommunes nettsider. Prinsippsaken er ute til høring fra 5/11 til 17/12 2020.

Les mer
Kakeguttens rike

Kakeguttens rike

02.12.20 12:57 av Anne Jespersen

Sandvika Vel besøker Baker Hansen i gågata en solfyllt, mild novemberdag, og slår av en prat med daglig leder Stian Kvålshagen. Det er rett før lunsj, og normalt ville det vært rush nå, men grunnet korona er kaféen knapt halvfull med gjester.

Les mer
Tanken - en kulturell smeltedigel

Tanken - en kulturell smeltedigel

26.11.20 11:28 av Anne Jespersen

Hamang Papirfabrikk er et av de få bevarte fabrikkmiljøer fra Sandvikas store industriepoke omkring 1900. I mer enn 20 år har den nedlagte fabrikken vært tilholdssted for Bærums musikkmiljø, og idag huser de flotte bygningene det multi-kreative miljøet Tanken, en avdeling i Bærum Kulturhus, med 110 årsverk, og 4500 m2 til disposisjon. (Foto: Christian Zervos)

Les mer
Sandvika ring

Sandvika ring

02.10.20 21:01 av Anne Jespersen

Lokalveisystemet rundt Sandvika tar form, og skal etter planen stå ferdig sommeren 2021. Det har vært, og blir sikkert flere omlegginger og stengte veier i den forbindelse. Elias Smiths vei stenger fra mandag 5. oktober til i begynnelsen av november. Statens vegvesen skal utføre komplementerende arbeider knyttet til rundkjøringen ved Birkheim. - Arbeidene tar hele veibanen, derfor er det ikke mulig at trafikken går der samtidig, forteller byggeleder Anna Dalsøren Berg. Foto: Statens Vegvesen

Les mer
Folkebadet, vår nye storstue!

Folkebadet, vår nye storstue!

02.10.20 20:04 av Anne Jespersen

Mange i Sandvika, unge som eldre, har hatt et nært forhold til Prammen og Musikkflekken. Sistnevnte har vært selveste musikkscenen, utelivs-destinasjonen, et sjarmerende etablissement med mye sjel i veggene. Kåret til årets scene i sin tid. Utfordreren, Sandvika Folkebad, har vært en snakkis lenge, og endelig - i august kunne dørene åpnes. Først til uteserveringen, deretter til resten av lokalitetene. Sandvika Vel har tatt en prat med ildsjel og driver Martin Schilde. Foto: Stein Olav Kåsa

Les mer
Blant ull og tekstiler i Randersgården

Blant ull og tekstiler i Randersgården

01.10.20 10:30 av Anne Jespersen

Stoffhjørnet er en butikk av den riktig «gode, gamle» sorten, der den ligger i Randersgården i Sandvika - en funkisbygning fra ca. 1930. Det trange, men sjarmerende lokalet bugner av søm- og strikkevarer fra gulv til tak. Tett i tett. Her er garn og stoff i alle mulige farger og kvaliteter, og dessuten det man måtte begjære av tilhørende ting&tang. En riktig godtebutikk for de hobbyglade.

Les mer
Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

31.08.20 15:20 av Anne Jespersen

Hermed blir dere invitert til en stor tur lørdag 12. september - basert på det nye heftet "Naturkart over Kolsås". Dette er BNFs arrangement i Friluftslivets uke 2020. Naturkartet var ferdig til presentasjon i vår - men så ble Norge stengt ned, og ingen turer var mulig. Nå prøver vi oss igjen med god hjelp av Bærum Turlag og Naturvernforbundet i Bærum - og håper på stor oppslutning. Vel møtt til alle på Hauger stasjon kl. 10.30 lørdag 12. september!

Les mer
Nytt styre på plass

Nytt styre på plass

26.08.20 01:00 av Anne Jespersen

Nytt styre er nylig valgt for Sandvika Vel, og de nye styremedlemmene ble igår ønsket velkommen på det første styremøtet med ny sammensetning. På bildet sees fra venstre: Styreleder Jona Ragnarsdottir, sekretær Lisbeth Hansen, kasserer Steinar Johnsen, styremedlem Åse Margrethe Bøe Rebo og nestleder Trond Øvergaard.

Les mer
Ny gatekunst i Sandvika!

Ny gatekunst i Sandvika!

20.08.20 01:00 av Anne Jespersen

Gjennom sommeren har den internasjonale street art kunstneren, XENZ, fått dekorere søylene under jernbanebroen ved Løkketangen i Sandvika. Nå er de åtte søylene ferdig og dette ble markert med en happening 13. august - med snorklipping av kultursjefen og kunstneren selv tilstede. Resultatet er blitt virkelig flott, og er en spennende og dekorativ utnyttelse av de grå betongsøylene under broen. Prosjektet har vært et samarbeid mellom Vårt Sandvika, Bane Nor og Street art Oslo. Arne Eriksen har vært sponsor for prosjektet. Løp og se "The Concrete Jungle"! Se linken under for mer om kunstneren, samt flere fine streetart-prosjekter i byen vår. Foto: Street Art Oslo/Nima Taheri

Les mer
Litt av en byfest!

Litt av en byfest!

18.08.20 21:42 av Anne Jespersen

Sandvika Byfest skulle feire 15-års jubileum i år. I stedet endte det med avlysning. Den eneste trøsten er at den er i samme båt som resten av Norges kulturliv. Byfesten skiller seg likevel ut fra de fleste andre arrangementer. Den har nemlig klart å stable et lite program på beina. Lite i forhold til en vanlig byfest, men variert og spennende! Blant annet blir det en rekke flotte konserter i Bakgården, kulturvandringer, gatekunst og ikke minst selve åpningskonserten for "Syngende Bærum". Årets byfest har dermed fått navnet: Litt av en byfest! God fornøyelse! Les mer om arrangementene og se program via linken under.

Les mer
Boliger for unge i Skytterdalen

Boliger for unge i Skytterdalen

18.08.20 21:25 av Anne Jespersen

70 boliger kan bli bygget i Skytterdalen nær Sandvika. Det høyeste bygget er planlagt til åtte etasjer. Hvis utbygger Bonava får igjennom forslaget, kan byggestart bli i løpet av 2021. I boligprosjektet, som blir nærmeste nabo til Arbeiderpartiets Folkets Hus, planlegges det flere nybygg og det skal komme et lite torg som kan bli en lokal møteplass. Folkets Hus er et kulturminne som bevares og restaureres. Ny bebyggelse langsmed veien foreslås i 2–3 etasjer for å tilpasse seg Folkets Hus. Her skal det settes av 500 kvadratmeter til forretninger og kontorer. (Kilde: Budstikka/Foto: Link Arkitekter).

Les mer
Gundersen i Skomakergata

Gundersen i Skomakergata

18.08.20 20:44 av Anne Jespersen

Truls Arne Gundersen. Den koselige skomakeren med det lune smilet og den imøtekommende væremåten. Han som fikser «alt» som fikses kan - nesten. Mange i Sandvika og omegn har et forhold til denne mannen, som har holdt til i Løkketangen 3 siden 2005. Det lille, sjarmerende gule huset ved Sandvikelva er bygget så tidlig som i 1793, og har overlevd flere branner, den siste i 1987. Selv er han litt skuffet over at huset ikke er vedlikeholdt like bra som de «de 3 gamle hus» i Løkkeparken, men håper at det via kommunens oppkjøp av resten av bygget kan bli en endring. -Det forfaller her, sier Gundersen, og viser til at han måtte «mase» i 10 år før huset fikk et malingsstrøk i sin tid. Huset er en del av Sandvika by´s historie, faktisk et av de eldste, og han syns det fortjener å bli tatt bedre vare på, både for nå- og ettertid.

Les mer
Nytt om "Spiselige Sandvika"

Nytt om "Spiselige Sandvika"

18.08.20 20:05 av Anne Jespersen

I begge de spiselige hagene, henholdsvis i Løkkehaven og på Hamang spirer og gror det fint med grønnsaker, urter og spiselige blomster. Løkkehaven sto ferdig i begynnelsen av juli, med espalier til bønner og squash-planter. Det har vært arrangert samlinger hver tirsdag og torsdag gjennom sommeren for personer som ønsker å dele dyrkeglede, kunnskap, inspirasjon og grønnsaker. Arrangørene har et godt samarbeid med Bærum Frivilligsentral, og håper etterhvert å få på plass en engasjert gjeng som ønsker å drive hagen videre i fellesskap. De har innimellom hatt ulike temaer, som «Jord og gjødsel”, og “Nyttige blomster, til mat, pynt og for insektslivet”. Det har vært populært, og man ser på muligheten av å lage flere slike minikurs for en enda større gruppe etter sommerferien. Det jobbes videre med å gjøre hagen tilgjengelig og synlig for enda flere. Kilde: Dine Røtter/Toothfairy Farms

Les mer
Johan Grauers gate stengt 16.–31. august

Johan Grauers gate stengt 16.–31. august

11.08.20 13:28 av Anne Jespersen

Johan Grauers gate i Sandvika stenges 16. august kl. 24.00 til og med 31. august kl. 7.00. Den midlertidige omkjøringen blir via Elias Smiths vei/Løkkeåstunellen. Veien stenges fordi det skal etableres en ny vannledning under Sandvikselva. Arbeidene utføres av E16 Implenia-Isachsen ANS. For mer informasjon ta kontakt på tlf. 45 87 58 61 eller e-post: nabokontakten@baerum.kommune.no

Les mer
Nytt om "Nye Sandvika"

Nytt om "Nye Sandvika"

25.06.20 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika Øst kan i forbindelse med den kommende utbyggingen, få en tredobling av dagens bygningsmasse til rundt 110.000 kvadratmeter totalt. Det betyr at byen kan få høyhus på inntil 16 etasjer. Rivingen av Kreditkassebygget og Helgerudgården vil starte over nyttår - de to sentrumsbyggene, som i dag er koblet sammen, skal bli til to nye bygg. Over to plan under bakken legges det et sammenhengende parkeringsanlegg, og på bakkeplan åpnes det for butikker, kafeer og spisesteder. De fire neste etasjene skal gi plass til næringslokaler. (Kilde: Budstikka, illustrasjon: LPO Arkitekter/Budstikka)

Les mer
Ny keramikk i gammelt hus

Ny keramikk i gammelt hus

22.06.20 14:33 av Anne Jespersen

I «Huset Midt Imellom» i vakre Løkkehaven holder EB Keramikk til. Vi besøker Ellen Birgitte Ekerholt Marchand på en av de varmeste junidagene i år, og får servert deilig kald te i skyggen utenfor det hyggelige, sjarmerende trehuset. Husets første etasje, som kombinerer verksted og butikk, ligger i et av tre gamle hus som ble satt opp på tomten på slutten av 90-tallet.

Les mer
Urbant landbruk i Sandvika sentrum

Urbant landbruk i Sandvika sentrum

22.06.20 13:47 av Anne Jespersen

Midt i byen, i den flotte Løkkehaven, bak de gamle trehusene, spirer og gror det i nymalte trekasser. Her har Bærum kommune i samarbeide med Bærum Frivilligsentral og Dine Røtter, etablert en «åpen» urte- og grønnsakshage, til glede og nytte for Sandvikas innbyggere. Tale Helen Seldal fra andelslandbruket Dine Røtter leder etableringen og driften, og 100.000 kr er av kommunen satt av til prosjektstillinger, kasser, jord og redskap.

Les mer
Sandvika Vel årsmøte - ny dato!

Sandvika Vel årsmøte - ny dato!

28.05.20 11:58 av Anne Jespersen

Årsmøtet for Sandvika Vel avholdes torsdag 11. juni kl. 18.00 i Bærum Sportsklubbs lokaler på Kadettangen. For eventuell smittesporing er det viktig at du melder fra på forhånd om at du kommer. Send en e-post med ditt navn til jona@sandvika-vel.no. Velkommen! Les mer om smittevernregler for arrangementer med inntil 50 personer.

Les mer
 Forsinket kvistinnsamling

Forsinket kvistinnsamling

12.05.20 19:38 av Anne Jespersen

Enkelte områder i Sandvika har enda ikke fått hentet sitt hageavfall. Renova beklager dette på det sterkeste og sier følgende: "Siden mange har hatt svært god tid hjemme de siste seks-syv ukene, grunnet korona-pandemien, ser vi at det i mange av vellene er nær det dobbelte av vanlig mengde hageavfall. Dette gjør at vi bruker langt mer tid enn normalt på hvert vel, som igjen fører til forskjøvet oppstartsdato hos noen.

Les mer
Ny, moderne renovasjonsløsning i Sandvika

Ny, moderne renovasjonsløsning i Sandvika

05.05.20 08:01 av Anne Jespersen

Formannskapet i Bærum har nylig vedtatt ny renovasjonsordning i forbindelse med fremtidig utbygging av Sandvika øst - såkalt stasjonært avfallssug. Men hva innebærer dette? Etablering av den nye teknologien vil si at det bygges infrastruktur for avfallsinnsamling under bakken; systemet kalles avfallssug eller rørbasert avfallsinnsamling. Avfallssugene benytter separate nedkast og/eller sentralsortering for å sortere mellom avfallstyper til materialgjenvinning.

Les mer
Ny rundkjøring og riving av broer

Ny rundkjøring og riving av broer

02.05.20 18:36 av Anne Jespersen

Rundkjøringen ved Birkheim er nærmest ferdig, og Industriveien er åpnet for trafikk, noe som frigjør ressurser og arealer til å gå videre til neste fase i prosjektet. Mandag 27. april stengte Brynsveien ved Bjørnegård bru. Dermed kan broen rives. Etter det skal Ødehamang bro og to av broene ved Birkheim også rives.

Les mer
Sandvika Folkebad - ny storstue ved elvebredden!

Sandvika Folkebad - ny storstue ved elvebredden!

02.05.20 18:35 av Anne Jespersen

Elvepromenaden vokser seg stadig større og flottere, og arbeidene pågår for fullt selvom den offisielle åpningen blir skøvet på til over sommeren. Vi fryder oss over forvandlingen langs elva, og følger også spent med på byggingen av byens nye storstue. Sandvika Folkebad tar sikte på å bli en "destinasjon", en lokal stolthet, der nøye gjennomtenkt arkitektur - ifølge driver Martin Schilde - skal fungere som en "forlengelse av hjemmet". Planen for Sandvika Folkebad er at stedet skal kunne leve fra tidlig morgen til sene kveld. Kaffebaren åpner først, deretter lukkes dørene opp for bokbad og restaurant ved lunsjtider, før flere avdelinger livner til utover dagen og kvelden.

Les mer
17. mai i Sandvika 2020

17. mai i Sandvika 2020

02.05.20 15:55 av Anne Jespersen

For nordmenn flest er 17. mai en spesiell dag, men i år er Norge i en unntakstilstand med strenge smitteverntiltak grunnet koronaviruset og fare for smitte. Fortsatt gjelder forbud mot festivaler og store kulturarrangement, og feiringen av nasjonaldagen blir denne våren veldig annerledes enn vi er vant til. Det går mot en mer dempet feiring også i Sandvika, men 17. mai-komitéen (Bærum Kommune, Sandvika Vel og Vårt Sandvika) skal bidra til å gjøre dette til en minnerik nasjonaldag likevel. Det skal gjennomføres flaggheising og kransenedleggelse, det blir korps, kor, taler - og ikke minst en flott festforestilling streamet fra kulturhuset, til glede for alle som ønsker. Vi må dessverre oppfordre publikum til ikke å møte opp ved Rådhuset - denne serimonien vil også bli streamet. Sandvika Vel ønsker dere alle en riktig god 17. mai!

Les mer
Kvistinnsamling 2. - 9. mai

Kvistinnsamling 2. - 9. mai

06.03.20 12:59 av Anne Jespersen

Hageavfallinnsamling for Sandvika Vel våren 2020 skjer mellom 2. og 9. mai. Innhentingen vil også i år bli foretatt av RENOVA. Som velmedlem kan du sette ut hageavfallet i sekker ved innkjørselen på angitt dato. Kvistene legges ut utenfor husstandene i bunter med maks grentykkelse 15 cm (krav fra Isi/Grønmo), gress og løv legges i sekker. Merk betingelsen om at avfallet legges ved offentlig kjørevei.

Les mer
Kortreiste påsketurer

Kortreiste påsketurer

30.03.20 19:11 av Anne Jespersen

Påsken står for døren, og i denne spesielle tiden er det mange som tilbringer påskedagene hjemme. Med vår i luften og forhåpentligvis sol i vente, er det herlig å komme seg ut, og turmulighetene i vårt område er mange. Husk avstand, utforsk ditt eget nabolag og oppsøk gjerne områder med mindre trafikk. Med Kommuneoverlegens råd som en reminder, tar vi likevel sjansen på å dele turforslag fra våre mer populære utfartssteder. God tur!

Les mer
Kjære beboere i Sandvika

Kjære beboere i Sandvika

18.03.20 22:14 av Anne Jespersen

I nabolagene i Bærum og Sandvika finnes det nå mennesker som på ulike måter kan ha større behov for en håndsrekning enn ellers. Dette er en anledning til å være «den gode nabo», i alle aldre og av begge kjønn, til å tilby sin bistand. Ved å sende en melding eller ta en telefon kan en tilby hjelp til noen en tror kunne trenge det.

Les mer
Nyhetsbrev fra Sandvika Vel

Nyhetsbrev fra Sandvika Vel

09.03.20 09:16 av Anne Jespersen

Sandvika Vel lanserer nyhetsbrev! Mindre papir er bra for miljøet vårt, og på denne måten håper vi å kunne nå ut med relevant info til enda flere i vårt område. Utsendelsen vil delvis erstatte printversjonen av Ditt Vel. Bladet kommer i år ut 2 ganger istedet for 4, mens nyhetsbrevet vil sendes ut månedlig.

Les mer
Dataveiledning for seniorer

Dataveiledning for seniorer

03.02.20 11:10 av Anne Jespersen

Individuell veiledning for alle seniorer på Bærum bibliotek Sandvika. Frivillige fra Seniornett Bærum veileder i enkel pc-bruk, tekstbehandling, e-post og internett. Hjelp til bruk av nettbrett og smarttelefon kan du også få. Neste veiledning er onsdag 5. februar 2020 - 10:00-12:00 (ellers hver onsdag utover våren).

Les mer
Velposten 3 - 2019

Velposten 3 - 2019

06.11.19 14:06 av Anne Jespersen

Vedlagt finner dere tredje nummer av Velposten for 2019. I denne utgaven kan dere lese om Vellenes Fellesorganisasjons deltakelse på høring i Stortinget, lokalbefolkningens medvirkning i reguleringssaker, lokalt velforeningsarbeid, og mye mer.

Les mer
 Fullsatt sal på Åpent møte

Fullsatt sal på Åpent møte

24.10.19 10:37 av Anne Jespersen

Over 200 deltok på Sandvika Vel´s møte i Kunnskapssenteret i går kveld. Det ble et særdeles innholdsrikt og informativt møte, med engasjerte og ivrige møtedeltagere. Disse temaene fenger tydeligvis Sandvikafolket. En stor takk for deltagelsen til publikum - og til entusiastiske innleggsholdere.

Les mer
Sankthansaften på Høvikodden

Sankthansaften på Høvikodden

12.06.19 09:09 av Anne Jespersen

Henie Onstad Kunstsenter og Bærum kommune inviterer i år som vanlig til feiring av Sankthansaften. Ta med teppe, piknikkurv, badetøy og en varm genser. Vi håper på en stemningsfull kveld inn i de lyse nattetimer. Det blir aktiviteter for store og små, dans, musikk og blomsterbinding. Kvelden toppes tradisjonen tro med tenning av Sankthansbålet.

Les mer
Fortsatt ledig plass for styremedlem

Fortsatt ledig plass for styremedlem

08.02.19 11:12 av Anne Jespersen

Vi tilbyr: •Spennende styrearbeid •Solid innblikk i hva som skjer i Sandvika by og i kommunen •Gode diskusjoner •Verdifull kompetanse innen samarbeid og formidlingsevne •Nettverk •Innflytelse •Mulighet for nyttig og viktig bidrag til lokalsamfunnet •Godt og engasjerende miljø med andre hyggelige styremedlemmer -Velkommen til å ta kontakt med Bjørn T. Tandberg (tlf. 47467208).

Les mer
Bærum til topps

Bærum til topps

30.01.19 11:36 av Anne Jespersen

Bærum er kåret til Norges mest fremtidsrettede bykommune, viser en byindeks utarbeidet av rådgivingsselskapet Multiconsult. 71 norske bykommuner er vurdert etter hvor fremtidsrettet de er når det gjelder kultur for verdiskaping, kompetanse, økonomisk tetthet og stedskvalitet. KILDE: Bærum Kommune

Les mer
Elvepromenaden forsinket et halvt år

Elvepromenaden forsinket et halvt år

22.01.19 15:22 av Anne Jespersen

Det skal ikke ha vært mulig å forutse at elvebredden i Sandvika var i dårlig forfatning. Dette ble avdekket ved utgraving og arbeid med fundamenteringen. – Utbedring av dette er nødvendig å gjøre i forbindelse med bygging og resulterer dessverre i at arbeidet ovenfor Kinoveibroen vil pågå utover høsten 2019, sier prosjektdirektør, Johan Steffensen. FOTO: KARL BRAANAAS

Les mer
Sandvika Vel søker styremedlemmer!

Sandvika Vel søker styremedlemmer!

11.01.19 14:13 av Anne Jespersen

Sandvika Vel har gjennom alle år, fra den spede begynnelse i 1896, jobbet for å påvirke kommunale myndigheter på vegne av befolkningen i Sandvikaområdet - samt å informere om ting som skjer og kommer. Vi er en forening som ikke er basert på særinteresser, men som ser området som en helhet og tar opp de utfordringer vårt nærmiljø står overfor. Et vel skal være befolkningens talerør, og er det laveste demokratiske nivået vi har - med øyne og ører på små og store ting i lokalmiljøet.

Les mer

Kategorier