Belysning av turvei, Løkeberg - Skytterdalen

Belysning av turvei, Løkeberg - Skytterdalen

12.01.22 09:53 av Anne Jespersen

Bærum kommune har fra brukerne av turvei Seljeholtet - Skytterdalen fått flere henvendelser om behov for belysning. Turveien har blitt en populær trase for gående og knytter sammen Sandvika og Løkeberg. Traseen benyttes også av barn til og fra Løkeberg skole. Bærum kommune har i den anledning startet et prosjekt for å få etablert belysning av turvei i området. (Kart viser turstien fra Skytterdalen til Solbergveien).

Les mer
God jul til alle våre medlemmer!

God jul til alle våre medlemmer!

17.12.21 13:46 av Anne Jespersen

Takk for et begivenhetsrikt år! Nok et år har flydd forbi i rekordfart, og igjen står jul og høytid for tur. Vi ønsker å takke både nye medlemmer og gamle kjente, for et begivenhetsrikt år sammen med oss i Sandvika Vel. I år var det som kjent 125 år siden Sandvika Vel («Selskabet for Sandvikens Vel») ble stiftet, og dette har vi markert gjennom året med blant annet utgivelse av en jubileumsavis, medlemstreff på Folkebadet på selve jubileumsdatoen 29/6, vellykket markering i Løkkehaven under Byfesten, samt utgivelse av brosjyren “Oppdag Sandvika” i samarbeid med Bærum kommune.

Les mer
Program for julegrantenning lørdag 27. november!

Program for julegrantenning lørdag 27. november!

18.11.21 12:55 av Anne Jespersen

Etter en nedskalert juleåpning ifjor, kan vi endelig fortsette tradisjonen med julegrantenning i Sandvika. Igjen samles vi i sjarmerende Løkkehaven der fakkeltoget starter sin ferd gjennom byen i retning Rådhustorget. En lyssatt by setter rammene for arrangementet der vi sammen finner den gode julestemningen. På rådhuset vil publikum oppleve en magisk lyssatt borggård med korsang og musikk. Og selvfølgelig kommer nissen med noe godt til barna... hvis ikke rampenissene har tullet det til for ham denne gangen også... På Rådhustorget tennes den vakre, grønne julegrana, og sammen synger vi julen inn. Klikk for å se hele programmet!

Les mer
Hjalmar Aass til minne

Hjalmar Aass til minne

19.10.21 01:00 av Anne Jespersen

Mangeårig styremedlem, sekretær og kasserer i Sandvika Vel, Hjalmar Aass gikk bort 6. oktober 2021 - nær 91 år gammel. Hjalmar Aass hadde et nært forhold til, og et stort engasjement for Sandvika by. Blant annet arbeidet han iherdig med å få etablert seniorsenter i Sandvika. Han var pådriver for gangbro fra Storsenteret til Jong, og for tunell under Kjørbokollen og Jongsåsveien. Hjalmar var som medlem av Bærum kommunes Brambani minnesmerke-komité den første som foreslo statue av Brambani i Sandvika. Vi setter stor pris på Hjalmars verdifulle innsats som bidragsyter i Sandvika Vel opp igjennom alle disse årene. (Foto: Budstikka)

Les mer
Enighet om utbygging av Lakseberget

Enighet om utbygging av Lakseberget

01.10.21 11:58 av Anne Jespersen

Det ble før helgen et tydelig ja til fylle ut Sandviksbukta med sprengstein. En ny «halvøy» skal etableres, og arbeidene starter sannsynligvis allerede neste år. Det blir stein fra nye E18 og Fornebubanen som i hovedsak skal danne halvøya ved motorveien mellom Sandvika og Blommenholm. Størrelsen kan sammenlignes med arealet av hele fem fotballbaner. Politikerne i planutvalget i Bærum behandlet utfyllingen torsdag i forrige uke, og alle partier stemte for, etter at også Sosialistisk Venstreparti snudde i saken. SV har vært bekymret for at halvøya skulle bli for stor og at båtene ville bli presset for langt ut i fjorden. Størrelsen er nå redusert etter forrige behandling. I tillegg har det vært medvirkende at Naturvernforbundet i Bærum er positive til prosjektet.

Les mer
Elvelangs tilbake i Sandvika!

Elvelangs tilbake i Sandvika!

01.10.21 11:37 av Anne Jespersen

Torsdag 16. september ble Kulturnatt Elvelangs igjen arrangert i Sandvika -  2 år etter forrige gang. Etter en lang, varm sommer ble det brått væromslag med litt kaldere drag, men det stoppet ikke Sandviksfolket. Snarere tvert imot. Etter lockdown i månedsvis - ikke minst på kulturfronten - var det tydelig at folk storkoste seg med opplevelsene i høstkvelden. Det ble en vakker, magisk aften med stor tilstrømning (dog under fortsatt tydelige koronatiltak), og topp stemning i hele byen. Så mange mennesker har neppe vært samlet i Sandvika siden før pandemien.

Les mer
Sandvika Vel på byfesten 

Sandvika Vel på byfesten 

01.10.21 11:27 av Anne Jespersen

I forbindelse med 125 års jubileet tok Sandvika Vel i bruk flotte Steinhuset i Løkkehaven, der vi hadde stand på utsiden og ellers «åpent hus» for publikum. Innendørs var det utstilling av bilder fra Sandvika før og nå, i tillegg til «bildekavalkade" som rullet og gikk på storskjerm. Et av våre medlemmer, restauranten «Lokal&Lounge» sto med sin popupkafé for servering ute og inne, med salg av pølser, is, øl, vin og kaffe. Gjennom hele helgen kom folk innom - både for å høre mer om Sandvika Vel, ta en matbit og en forfriskning, og ellers få en hyggelig prat og samvær med venner og naboer.

Les mer
"Litt av en byfest" nærmer seg, se programmet her!

"Litt av en byfest" nærmer seg, se programmet her!

17.08.21 01:00 av Anne Jespersen

Fra torsdag 26. – søndag 29. august blir det igjen "Litt av en byfest" i Sandvika. I år tar vi sjansen på flere aktiviteter enn i fjor. Det er jo så mye å lage fest for! Sandvika Vel er 125 år, Kalvøyafestivalen er 50 år og BAKgården fyller 10 år. Men først og fremst skal vi feire at vi er på vei ut av en pandemi og et nedstengt kulturliv! Det fulle programmet finner du på byfestens hjemmeside www.sandvikabyfest.no, se også linken under for et større utdrag av det du kan oppleve.

Les mer
Bærum Naturfestival

Bærum Naturfestival

19.08.21 11:31 av Anne Jespersen

Bærum Elveforum er vertskap for Bærum Naturfestival i 2021, der mange av temaene handler om elver og vassdrag. Se hele programmet via linken under eller på www.naturfestival.no - der du også finner informasjon om steder, tider og oppmøte. Flere arrangementer er for hele familien! Velkommen til å delta!

Les mer
Sandvika Vel under byfesten 

Sandvika Vel under byfesten 

17.08.21 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika Vel fortsetter feiringen av 125 års jubileet, også under byfesten! Vi skal ha vår base i stemningsfulle Steinhuset i Løkkehaven, der det vil være servering og diverse aktiviteter fra torsdag 26. til søndag 29. august. Fredag og lørdag blir det salg av øl, vin, pølser, is og kaffe, og inne i selve steinhuset blir det bildevisning av Sandvika før og nå. Alle er hjertelig velkomne, både til å ta en titt, en prat, en matbit, en forfriskning - eller alt på en gang. Representanter fra Sandvika Vel vil være tilstede, og vi gleder oss til å se dere! 

Les mer
Gamle bygg - Bærum rådhus 

Gamle bygg - Bærum rådhus 

16.08.21 01:00 av Anne Jespersen

Flotte Bærum rådhus (Bærum herredshus) i Sandvika er en særpreget kommunal bygning som i dag huser kommunestyret, formannskapet, ordførerens kontor, samt rådmann og andre administrative funksjoner i Bærum kommune. Rådhuset ble oppført i perioden 1927–58 etter tegninger av arkitekten Magnus Poulsson. 

Les mer
Sandvika Vel mer engasjert enn noensinne

Sandvika Vel mer engasjert enn noensinne

23.07.21 18:08 av Anne Jespersen

(Budstikkas lederartikkel 23. juli) Selskabet til Sandvikens Vel – nå Sandvika Vel – er Bærums eldste velforening, stiftet i 1896 etter initiativ av lokalpatrioten og industrigründeren Caspar Donato Brambani. Vellet var et resultat av innbyggernes ønske om å få til ting i sitt eget nærmiljø, og viktige saker i startfasen var gatebelysning i Sandvika og vannforsyning fra Ståvivann. Asker og Bærum har rundt 100 velforeninger, men svært få er like aktive som Sandvika Vel med sine 1.700 medlemmer. Under ledelse av entusiastiske Jona Ragnarsdottir har vellet de siste årene virkelig levd opp til formålsparagrafen ambisjoner om å være hørings- og samarbeidsorgan overfor kommunen, talerør for befolkningen og pådriver for natur- og miljøhensyn.

Les mer
Årsmøte og 125 års markering på Folkebadet

Årsmøte og 125 års markering på Folkebadet

15.06.21 21:18 av Anne Jespersen

Vi minner om årsmøtet til Sandvika Vel tirsdag 29. juni kl. 18.00. Møtet vil bli avholdt på Sandvika Folkebad. Etter det ordinære årsmøtet vil vi markere at på denne dagen er det 125 år siden "Selskabet for Sandvikens Vel» ble stiftet. Det vil bli enkel servering, taler og underholdning. Grunnet plassmangel og restriksjoner ber vi om påmelding innen torsdag 24. juni til post@sandvika-vel.no. Velkommen! (Klikk videre for årsmøte-dokumentasjonen).

Les mer
Gatekunstsommer i Sandvika

Gatekunstsommer i Sandvika

13.06.21 22:11 av Anne Jespersen

Hugo Strand er prosjektleder for Gatekunstsommer i Sandvika som arrangeres under byfesten i august - finansiert av Bærum Kommune. I løpet av arrangementet skal flere store og små vegger i Sandvika utsmykkes, i tillegg til andre typer gatekunst. Prosjektet har i den forbindelse etterspurt ønsker og forslag blant Sandvikas egne beboere til hvor det bør dekoreres - via artikkel i Budstikka. - Dessverre var artikkelen bak betalingsmur de første dagene, så selv om vi fikk inn en del gode forslag og har igangsatt noen gode dialoger, håper vi å komme i kontakt med fler, forteller Hugo Strand. Se mer om saken på Budstikka via link under.

Les mer
Gamle bygg - Sandvika stasjon

Gamle bygg - Sandvika stasjon

11.06.21 01:00 av Anne Jespersen

Stasjonsmiljøet i sveitserstil fra 1872 som hører til «første generasjon» jernbanestasjon i Sandvika - med smalsporet jernbane, ligger på skinnenivået og er sammenbygd med to godshus. Stillverket med heishus fra 1923 er en del av stasjonsmiljøet som kom etter ombyggingen til normalspor i 1917. (Kilde: Kulturminner i Sandvika/Bærum kommune. Bilde: lokalhistoriewiki)

Les mer
FORSINKELSER - HAGEAVFALL🌿🌿🌿

FORSINKELSER - HAGEAVFALL🌿🌿🌿

10.06.21 08:57 av Anne Jespersen

Renova melder om forsinkelser i kvistinnsamlingen for flere vel. Hageavfall som er plassert i veier Renova enda ikke har kjørt vil bli hentet så snart som mulig. Informasjon blir fortløpende sendt til styret når hvert enkelt vel er tatt hånd om. Mange henvender seg vedrørende uhentet hageavfall, men pga. hektiske dager har Renova dessverre ikke har mulighet til å svare alle.

Les mer
Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen!

12.05.21 01:00 av Anne Jespersen

Det er en glede å få gi en liten hilsen i nyhetsbrevet fra Sandvika Vel i anledning 17. mai. Også i år settes de flotte tradisjonene vi har for å feire Norges store demokratidag her i Sandvika til side. Men det blir flaggheising og kransenedleggelse ved Rytterstatuen, men dessverre i år uten publikum. Det blir heller ingen samling i Løkkehaven eller borgertog gjennom byen vår – noe jeg håper vi kan glede oss til neste år. Men jeg er sikker på at vi får høre mye vakker korpsmusikk som setter oss i skikkelig 17. mai stemning.

Les mer
17. mai i Sandvika i 30 årene, og litt til…

17. mai i Sandvika i 30 årene, og litt til…

12.05.21 01:00 av Anne Jespersen

Presis kl. 07.00 braket det løs fra Løkkeåsen; salutten ble fyrt av like ovenfor det siste huset i Løkkeåsveien og gjallet utover Engervannet. På Sykehusveien gikk «Rosenvildedamene» fra husmorskolen ved Evje skole i tog med grytelokk, sleiver og panner for å vekke folk. Evje skole hadde ekstra langt barnetog for skolekretsen var uvanlig stor. Kretsen strakte seg helt fra Dalbo gård ved Dælivannet, gjennom hele Valler/Gjettumområdet, via Kolsås og Bryn og helt til Jong og Bjørnegård.

Les mer
Ny daglig leder til Vårt Sandvika

Ny daglig leder til Vårt Sandvika

12.05.21 01:00 av Anne Jespersen

I august begynner Jan-Otto Jacobsen (61) som ny leder av Vårt Sandvika. Det var nære venner som tipset ham om stillingen og mente at det stod hans navn på den. Da Jan-Otto fikk tipset leste han om Frode Valland som skulle slutte i stillingen og begynte å tenke at dette kanskje kunne være noe for ham. Han har nylig flyttet til Sandvika etter å ha bodd på Hosle i mange år.

Les mer
Sentrum øst - gater og plasser

Sentrum øst - gater og plasser

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

I forbindelse med oppføring av nye kontorbygg i Sandvika sentrum øst, skal Bærum kommune i fase 1 ruste opp rundt 12 500 kvadratmeter i denne delen av Sandvika; dette omfatter Otto Sverdrups plass, Jørgen Kanitz gate, Rådmann Halmrastsvei, Håkon Stendstadvolds plass, Kinoveien, «Spansketrappen» og Åmotbakken. Fase 1 er todelt med Helgerudkvartalet først, og fortetting av Tinghuskvartalet og oppføring av Åmotkvartalet litt senere.

Les mer
Fargerike underganger!

Fargerike underganger!

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

I forbindelse med innvilgning av koronamidler til Bærum kommune, valgte kommunen å benytte deler av disse til oppgradering av noen av undergangene i Sandvika. Et av premissene for å motta midler har vært bruk av lokal konsulent; i dette tilfellet ble valget Asplan Viak, avdeling Sandvika. Klikk deg videre for å se de spennende tegningene! Bildet viser hvordan det kan bli i undergangen ved sykkelhotellet - aktiviserende effektbelysning med ulik farge på vegg som gir et flerdimensjonalt lys- og skyggebilde. (Illustrasjonsfoto lånt fra internett). Kilde: Bærum kommune

Les mer
Gamle bygg i Sandvika - Gårdsanlegget Kjørbo

Gamle bygg i Sandvika - Gårdsanlegget Kjørbo

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

Kjørbo er i dag park og tidligere storgård, beliggende sørvest for Sandvikselvas utløp, og den eldste gården med fast bosetting i Sandvika. Både Kjørbo, Kalvøya og Borøya ble avfolket ved Svartedauden. I en periode var Kjørbo hovedsete for ”Nesøygodset”, en stor samling eiendommer som norske og danske rikfolk smykket seg med etter reformasjonen. Trolig kan vi finne bygningsrester så gamle som fra før 1400 i fundamentene til den flotte hovedbygningen.

Les mer
Hvem var denne... Arnold Haukeland?

Hvem var denne... Arnold Haukeland?

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

Arnold Martin Haukeland (født 28. mars 1920 i Verdal, død 18. juni 1983 i Bærum) var en norsk billedhugger med flere viktige bidrag til den offentlige utsmykningen i Bærum og Sandvika - her han bodde fra 1955. Han regnes som gjennombruddsfiguren for, og en av de fremste eksponentene for abstrakt skulptur i Norge i etterkrigstiden. Familien flyttet da han var ett år gammel, og han vokste opp i Sarpsborg. Han giftet seg i 1946 med fotograf Randi Bothner (1921–2012). De hadde to sønner; Espen Arnold Haukeland og Bjarne Bothner Haukeland. (Bildet viser Rytterstatuen utenfor Bærum Rådhus. Foto: Arnold Pedersen).

Les mer
Nytt liv ved porten til Kadettangen!

Nytt liv ved porten til Kadettangen!

25.03.21 00:00 av Anne Jespersen

«Kadettangen 22» - området mellom E18, Kadettangen og Elvepromena­den skal oppgraderes. Bærum kommune ønsker å skape mer liv og et godt miljø i Sandvika by, og har fått innspill på hva dette området kan brukes til. Kommunen ønsker et byliv som treffer mennesker i alle aldre og med ulike interesser. Samtidig er det et stort behov for å aktivisere ungdom og skape et sted de kan oppholde seg, og som de kan føle tilhørighet til. Kilde: Bærum kommune.

Les mer
Gamle bygg i Sandvika - hva var "Geita"?

Gamle bygg i Sandvika - hva var "Geita"?

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

Sandvika gjestgiveri og skysstasjon var et overnattings- og serveringssted ved veien gjennom Sandvika (nå Sandviksveien 155), og var i drift fra 1660-årene til 1918. I 1664 fikk tidligere korporal Christen Andersen bevilling fra stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve for å holde skysstasjon med et par hester og et par senger, samt rett til å skjenke brennevin, så lenge virksomheten «iche kommer nogen til præjuditz» (ikke skjer på bekostning av noen annens rettigheter).  Kilde: Budstikkas ab-leksikon.no

Les mer
Hva gjør Sandvika Vel?

Hva gjør Sandvika Vel?

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

Sandvika Vel  har en lang historie, og er blant de eldste frivillige foreninger i Norge. Vellet har gjennom alle år, fra den spede begynnelse i 1896, jobbet for å påvirke kommunale myndigheter på vegne av befolkningen i Sandvikaområdet - samt å informere om ting som skjer og kommer. Vi er en forening som ikke er basert på særinteresser, men som ser området som en helhet og tar opp de utfordringer vårt nærmiljø står overfor. Et vel skal være befolkningens talerør, og er det laveste demokratiske nivået vi har - med øyne og ører på små og store ting i lokalmiljøet. Klikk og les mer om hva vi gjør for Sandvika!

Les mer
Ut på fjordisen!

Ut på fjordisen!

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

De siste ukers gnistrende vintervær med strålende sol og kulde har gitt supre forhold for uteaktiviteter - også på isen i Oslofjorden. Folk har valfartet fra fjern og nær til Sandviksbukta, og det har nærmest vært kø av store og små, med og uten skøyter, utover i skjærgården vår. Nå legger snøen seg, men fortsatt vil det være mulig å hygge seg på isen. La oss nyte, leke og vandre, vi trenger frisk luft og aktivitet. Alle på sin måte. Husk to-meteren!  Kilde: Bærum kommune / lokalhistoriewiki.no

Les mer
Restaurant Caspar - tett på Monica Bølgen 

Restaurant Caspar - tett på Monica Bølgen 

19.02.21 00:00 av Anne Jespersen

Du husker den kanskje... Sandvikas eldste spesialforretning, etablert i 1956 av Sverre Rønning - et lite, eksotisk nisjeutsalg for elskere av varme drikker. Den tradisjonsrike kaffe- og tebutikken vis-à-vis Rådhuset ble overtatt av Monica Bølgen i 2010. Butikken hadde hatt sin storhetstid, og lå lenge ute til salgs. – Butikken var ment som biprosjekt ved siden av full jobb som tannpleier, forteller Monica.

Les mer
Tanken - en kulturell smeltedigel

Tanken - en kulturell smeltedigel

26.11.20 11:28 av Anne Jespersen

Hamang Papirfabrikk er et av de få bevarte fabrikkmiljøer fra Sandvikas store industriepoke omkring 1900. I mer enn 20 år har den nedlagte fabrikken vært tilholdssted for Bærums musikkmiljø, og idag huser de flotte bygningene det multi-kreative miljøet Tanken, en avdeling i Bærum Kulturhus, med 110 årsverk, og 4500 m2 til disposisjon. (Foto: Christian Zervos)

Les mer
Folkebadet, vår nye storstue!

Folkebadet, vår nye storstue!

02.10.20 20:04 av Anne Jespersen

Mange i Sandvika, unge som eldre, har hatt et nært forhold til Prammen og Musikkflekken. Sistnevnte har vært selveste musikkscenen, utelivs-destinasjonen, et sjarmerende etablissement med mye sjel i veggene. Kåret til årets scene i sin tid. Utfordreren, Sandvika Folkebad, har vært en snakkis lenge, og endelig - i august kunne dørene åpnes. Først til uteserveringen, deretter til resten av lokalitetene. Sandvika Vel har tatt en prat med ildsjel og driver Martin Schilde. Foto: Stein Olav Kåsa

Les mer
Blant ull og tekstiler i Randersgården

Blant ull og tekstiler i Randersgården

01.10.20 10:30 av Anne Jespersen

Stoffhjørnet er en butikk av den riktig «gode, gamle» sorten, der den ligger i Randersgården i Sandvika - en funkisbygning fra ca. 1930. Det trange, men sjarmerende lokalet bugner av søm- og strikkevarer fra gulv til tak. Tett i tett. Her er garn og stoff i alle mulige farger og kvaliteter, og dessuten det man måtte begjære av tilhørende ting&tang. En riktig godtebutikk for de hobbyglade.

Les mer
Kongen av Helgerudgården

Kongen av Helgerudgården

06.07.21 09:33 av Anne Jespersen

Helgerudgården står for fall, i disse dager starter prosessen med å rive bygget. Sandvika Vel har møtt Knut Andersen, selveste kongen av både matmekkaet Helgerudhallen og butikksenteret Helgerudgården - Bærums første senter med rulletrapper, heis og parkeringshus på taket. En liten sensasjon da det åpnet i 1973, med Sandvikas første vinmonopol og feiende flotte butikker i 2 etasjer, som tiltrakk seg handlelystne fra fjern og nær. (Foto: barumhistorie.no/Budstikka)

Les mer
Sandvika Vel 125 år idag - hilsen fra ordfører

Sandvika Vel 125 år idag - hilsen fra ordfører

29.06.21 11:28 av Anne Jespersen

Gratulerer til Bærums eldste velforening! Dere fortjener stor honnør – hvilken historie! Industribyggeren og historiebyggeren fremfor noen her i Sandvika – nemlig Caspar Donato Brambani stiftet Selskabet til Sandvikens vel i 1896, og han var således Sandvika Vel’s første formann. Under hans ledelse ble det i 1898 anlagt vannforsyning med rør av tre helt fra Stovivann, og det ble elektrisk lys i Sandvikas gater i 1905. I desember 2017 hadde jeg og noen av hans etterkommere gleden av å avduke statuen av Brambani, utført av billedhogger Ellen Jacobsen.

Les mer
Spennende prosjekt med Ringi Gård!

Spennende prosjekt med Ringi Gård!

02.03.21 19:47 av Anne Jespersen

En gruppe elever fra Sandvika videregående skole har nylig hatt et spennende prosjekt i samarbeide med Ringi Gård. Prosjektet gikk over flere uker der de besøkte Ringi eplemostfabrikk, fikk lære om salgsprosessen og der de kontaktet over tusen personer for å lage en markedsundersøkelse. Les deres egen rapport om prosjektet!

Les mer
Bærum Sportsklubb vil bli værende 

Bærum Sportsklubb vil bli værende 

20.01.21 10:16 av Anne Jespersen

I desember kunne vi i Budstikka lese om seniorgruppa i Bærum Sportsklubb, som har klare ønsker for hva de kan tenke seg for klubbens fremtid på Kadettangen. Sandvika Vel har tatt en prat med styreleder i Bærum Sportsklubb, Carl-Christian Wishman, som støtter forslaget om fortsatt beliggenhet på «Kadda» fullt ut. (Foto: Jæger Brudvik Arkitekter/Budstikka)

Les mer
Vi jubilerer!

Vi jubilerer!

18.01.21 17:50 av Anne Jespersen

I juni 2021 er det 125 år siden Sandvikas industrigründer Caspar Brambani (1834–1906) stiftet og ble første formann i Sandvika Vel, eller «Selskabet til Sandvigens Vel», som det het dengang. Dette må selvsagt markeres og feires, og vi planlegger blant annet jubileumsavis, teaterforestilling og fotoutstilling, for å nevne noe. Sitter du tilfeldigvis på gamle bilder og/eller historier fra Sandvika vil vi veldig gjerne høre fra deg! Ta kontakt med Jona Ragnarsdottir på: post@sandvika-vel.no.

Les mer
Hvem var denne… Otto Sverdrup?

Hvem var denne… Otto Sverdrup?

21.01.21 00:00 av Anne Jespersen

I Sandvika sentrum står den flotte bronsestatuen av polarhelten Otto Sverdrup, som vi håper får en fortsatt sentral plassering i "Nye Sandvika". Mange kjenner historien bak mannen som har fått sin egen «plass" i byen vår - vi serverer likevel en liten oppsummering av fakta bak en av våre viktigste polfarere. Otto Neumann Knoph Sverdrup (født 31. oktober 1854 i Nordland, død 26. november 1930 i Bærum) var skipsfører og polarutforsker. Han var blant annet kaptein på Fram under den første Fram-ekspedisjonen 1893–1896.

Les mer
Veinytt - Sandvika ring

Veinytt - Sandvika ring

21.01.21 00:00 av Anne Jespersen

Arbeidene med lokalveinettet rundt gamle E16 ved Hamangsletta fortsetter, og vi begynner å ane konturene av hvordan det blir når det står ferdig. Den nye rundkjøringen som skal koble trafikken fra Ringeriksveien, Brynsveien og Bjørnegård bro åpnet som kjent i november, men selve broen er ikke åpen enda. Disse dronebildene er tatt 15/1.

Les mer
Gro´s «Godteboutique»

Gro´s «Godteboutique»

21.01.21 00:00 av Anne Jespersen

Det er midt i en ny streng, sosial «nedstengning» av landet, men Gro Molde tar smilende og vel imot oss i hennes «Boutique» i Rådmann Halmrastsvei 18. «Godtebutikken» og «Skattekisten» er klengenavn butikken har fått av kunder som elsker hennes fargerike, lekre kvalitetsprodukter. Gro selger klær og tilhørende varer som sko, vesker, belter og undertøy, og er kjent for å ha det «lille ekstra», det du ikke finner i de store kleskjedene.

Les mer
2 vinnere av årets klima- og miljøpris

2 vinnere av årets klima- og miljøpris

18.12.20 11:57 av Anne Jespersen

– Årets klima- og miljøpris har to vinnere, som begge har inspirert og engasjert! Sa juryleder Øystein Goksøyr under utdelingen. – Vinnerne har bidratt til et mer klimaklokt Bærum med fremtidsrettede energiløsninger og tilrettelegging for det kortreiste liv, fastslår jurylederen. Vinnerne av Bærums klima- og miljøpris 2020 ble Oslofjord Varme, samt Dine Røtter og Toothfairy Farm På bildet sees prisvinnerne: Bybøndene Inger Lise Wingaard (t.h) og Tale Helen Seldal, med mentor Martin Schilde (bak). Daglig leder i Oslofjord Varme Atle Nørstebø (t.v.) (Kilde: Bærum Kommune og Budstikka).

Les mer
Byutvikling - Sjøfronten

Byutvikling - Sjøfronten

16.12.20 12:34 av Anne Jespersen

“Sjøfronten skal styrke Sandvikas identitet som kultur- og rekreasjonsby, og knytte Sandvika til fjorden.” I regi av Bærum kommune ble det 12/11 avholdt et åpent digitalt informasjonsmøte om fremtidig utvikling av sjøfronten og Lakseberget. Presentasjonene fra møtet vil bli å finne på kommunes nettsider. Prinsippsaken er ute til høring fra 5/11 til 17/12 2020.

Les mer
Kakeguttens rike

Kakeguttens rike

02.12.20 12:57 av Anne Jespersen

Sandvika Vel besøker Baker Hansen i gågata en solfyllt, mild novemberdag, og slår av en prat med daglig leder Stian Kvålshagen. Det er rett før lunsj, og normalt ville det vært rush nå, men grunnet korona er kaféen knapt halvfull med gjester.

Les mer
Sandvika ring

Sandvika ring

02.10.20 21:01 av Anne Jespersen

Lokalveisystemet rundt Sandvika tar form, og skal etter planen stå ferdig sommeren 2021. Det har vært, og blir sikkert flere omlegginger og stengte veier i den forbindelse. Elias Smiths vei stenger fra mandag 5. oktober til i begynnelsen av november. Statens vegvesen skal utføre komplementerende arbeider knyttet til rundkjøringen ved Birkheim. - Arbeidene tar hele veibanen, derfor er det ikke mulig at trafikken går der samtidig, forteller byggeleder Anna Dalsøren Berg. Foto: Statens Vegvesen

Les mer
Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

31.08.20 15:20 av Anne Jespersen

Hermed blir dere invitert til en stor tur lørdag 12. september - basert på det nye heftet "Naturkart over Kolsås". Dette er BNFs arrangement i Friluftslivets uke 2020. Naturkartet var ferdig til presentasjon i vår - men så ble Norge stengt ned, og ingen turer var mulig. Nå prøver vi oss igjen med god hjelp av Bærum Turlag og Naturvernforbundet i Bærum - og håper på stor oppslutning. Vel møtt til alle på Hauger stasjon kl. 10.30 lørdag 12. september!

Les mer
Nytt styre på plass

Nytt styre på plass

26.08.20 01:00 av Anne Jespersen

Nytt styre er nylig valgt for Sandvika Vel, og de nye styremedlemmene ble igår ønsket velkommen på det første styremøtet med ny sammensetning. På bildet sees fra venstre: Styreleder Jona Ragnarsdottir, sekretær Lisbeth Hansen, kasserer Steinar Johnsen, styremedlem Åse Margrethe Bøe Rebo og nestleder Trond Øvergaard.

Les mer
Ny gatekunst i Sandvika!

Ny gatekunst i Sandvika!

20.08.20 01:00 av Anne Jespersen

Gjennom sommeren har den internasjonale street art kunstneren, XENZ, fått dekorere søylene under jernbanebroen ved Løkketangen i Sandvika. Nå er de åtte søylene ferdig og dette ble markert med en happening 13. august - med snorklipping av kultursjefen og kunstneren selv tilstede. Resultatet er blitt virkelig flott, og er en spennende og dekorativ utnyttelse av de grå betongsøylene under broen. Prosjektet har vært et samarbeid mellom Vårt Sandvika, Bane Nor og Street art Oslo. Arne Eriksen har vært sponsor for prosjektet. Løp og se "The Concrete Jungle"! Se linken under for mer om kunstneren, samt flere fine streetart-prosjekter i byen vår. Foto: Street Art Oslo/Nima Taheri

Les mer
Litt av en byfest!

Litt av en byfest!

18.08.20 21:42 av Anne Jespersen

Sandvika Byfest skulle feire 15-års jubileum i år. I stedet endte det med avlysning. Den eneste trøsten er at den er i samme båt som resten av Norges kulturliv. Byfesten skiller seg likevel ut fra de fleste andre arrangementer. Den har nemlig klart å stable et lite program på beina. Lite i forhold til en vanlig byfest, men variert og spennende! Blant annet blir det en rekke flotte konserter i Bakgården, kulturvandringer, gatekunst og ikke minst selve åpningskonserten for "Syngende Bærum". Årets byfest har dermed fått navnet: Litt av en byfest! God fornøyelse! Les mer om arrangementene og se program via linken under.

Les mer
Boliger for unge i Skytterdalen

Boliger for unge i Skytterdalen

18.08.20 21:25 av Anne Jespersen

70 boliger kan bli bygget i Skytterdalen nær Sandvika. Det høyeste bygget er planlagt til åtte etasjer. Hvis utbygger Bonava får igjennom forslaget, kan byggestart bli i løpet av 2021. I boligprosjektet, som blir nærmeste nabo til Arbeiderpartiets Folkets Hus, planlegges det flere nybygg og det skal komme et lite torg som kan bli en lokal møteplass. Folkets Hus er et kulturminne som bevares og restaureres. Ny bebyggelse langsmed veien foreslås i 2–3 etasjer for å tilpasse seg Folkets Hus. Her skal det settes av 500 kvadratmeter til forretninger og kontorer. (Kilde: Budstikka/Foto: Link Arkitekter).

Les mer
Gundersen i Skomakergata

Gundersen i Skomakergata

18.08.20 20:44 av Anne Jespersen

Truls Arne Gundersen. Den koselige skomakeren med det lune smilet og den imøtekommende væremåten. Han som fikser «alt» som fikses kan - nesten. Mange i Sandvika og omegn har et forhold til denne mannen, som har holdt til i Løkketangen 3 siden 2005. Det lille, sjarmerende gule huset ved Sandvikelva er bygget så tidlig som i 1793, og har overlevd flere branner, den siste i 1987. Selv er han litt skuffet over at huset ikke er vedlikeholdt like bra som de «de 3 gamle hus» i Løkkeparken, men håper at det via kommunens oppkjøp av resten av bygget kan bli en endring. -Det forfaller her, sier Gundersen, og viser til at han måtte «mase» i 10 år før huset fikk et malingsstrøk i sin tid. Huset er en del av Sandvika by´s historie, faktisk et av de eldste, og han syns det fortjener å bli tatt bedre vare på, både for nå- og ettertid.

Les mer
Nytt om "Spiselige Sandvika"

Nytt om "Spiselige Sandvika"

18.08.20 20:05 av Anne Jespersen

I begge de spiselige hagene, henholdsvis i Løkkehaven og på Hamang spirer og gror det fint med grønnsaker, urter og spiselige blomster. Løkkehaven sto ferdig i begynnelsen av juli, med espalier til bønner og squash-planter. Det har vært arrangert samlinger hver tirsdag og torsdag gjennom sommeren for personer som ønsker å dele dyrkeglede, kunnskap, inspirasjon og grønnsaker. Arrangørene har et godt samarbeid med Bærum Frivilligsentral, og håper etterhvert å få på plass en engasjert gjeng som ønsker å drive hagen videre i fellesskap. De har innimellom hatt ulike temaer, som «Jord og gjødsel”, og “Nyttige blomster, til mat, pynt og for insektslivet”. Det har vært populært, og man ser på muligheten av å lage flere slike minikurs for en enda større gruppe etter sommerferien. Det jobbes videre med å gjøre hagen tilgjengelig og synlig for enda flere. Kilde: Dine Røtter/Toothfairy Farms

Les mer
Johan Grauers gate stengt 16.–31. august

Johan Grauers gate stengt 16.–31. august

11.08.20 13:28 av Anne Jespersen

Johan Grauers gate i Sandvika stenges 16. august kl. 24.00 til og med 31. august kl. 7.00. Den midlertidige omkjøringen blir via Elias Smiths vei/Løkkeåstunellen. Veien stenges fordi det skal etableres en ny vannledning under Sandvikselva. Arbeidene utføres av E16 Implenia-Isachsen ANS. For mer informasjon ta kontakt på tlf. 45 87 58 61 eller e-post: nabokontakten@baerum.kommune.no

Les mer
Nytt om "Nye Sandvika"

Nytt om "Nye Sandvika"

25.06.20 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika Øst kan i forbindelse med den kommende utbyggingen, få en tredobling av dagens bygningsmasse til rundt 110.000 kvadratmeter totalt. Det betyr at byen kan få høyhus på inntil 16 etasjer. Rivingen av Kreditkassebygget og Helgerudgården vil starte over nyttår - de to sentrumsbyggene, som i dag er koblet sammen, skal bli til to nye bygg. Over to plan under bakken legges det et sammenhengende parkeringsanlegg, og på bakkeplan åpnes det for butikker, kafeer og spisesteder. De fire neste etasjene skal gi plass til næringslokaler. (Kilde: Budstikka, illustrasjon: LPO Arkitekter/Budstikka)

Les mer
Ny keramikk i gammelt hus

Ny keramikk i gammelt hus

22.06.20 14:33 av Anne Jespersen

I «Huset Midt Imellom» i vakre Løkkehaven holder EB Keramikk til. Vi besøker Ellen Birgitte Ekerholt Marchand på en av de varmeste junidagene i år, og får servert deilig kald te i skyggen utenfor det hyggelige, sjarmerende trehuset. Husets første etasje, som kombinerer verksted og butikk, ligger i et av tre gamle hus som ble satt opp på tomten på slutten av 90-tallet.

Les mer
Urbant landbruk i Sandvika sentrum

Urbant landbruk i Sandvika sentrum

22.06.20 13:47 av Anne Jespersen

Midt i byen, i den flotte Løkkehaven, bak de gamle trehusene, spirer og gror det i nymalte trekasser. Her har Bærum kommune i samarbeide med Bærum Frivilligsentral og Dine Røtter, etablert en «åpen» urte- og grønnsakshage, til glede og nytte for Sandvikas innbyggere. Tale Helen Seldal fra andelslandbruket Dine Røtter leder etableringen og driften, og 100.000 kr er av kommunen satt av til prosjektstillinger, kasser, jord og redskap.

Les mer
Sandvika Vel årsmøte - ny dato!

Sandvika Vel årsmøte - ny dato!

28.05.20 11:58 av Anne Jespersen

Årsmøtet for Sandvika Vel avholdes torsdag 11. juni kl. 18.00 i Bærum Sportsklubbs lokaler på Kadettangen. For eventuell smittesporing er det viktig at du melder fra på forhånd om at du kommer. Send en e-post med ditt navn til jona@sandvika-vel.no. Velkommen! Les mer om smittevernregler for arrangementer med inntil 50 personer.

Les mer
 Forsinket kvistinnsamling

Forsinket kvistinnsamling

12.05.20 19:38 av Anne Jespersen

Enkelte områder i Sandvika har enda ikke fått hentet sitt hageavfall. Renova beklager dette på det sterkeste og sier følgende: "Siden mange har hatt svært god tid hjemme de siste seks-syv ukene, grunnet korona-pandemien, ser vi at det i mange av vellene er nær det dobbelte av vanlig mengde hageavfall. Dette gjør at vi bruker langt mer tid enn normalt på hvert vel, som igjen fører til forskjøvet oppstartsdato hos noen.

Les mer
Ny, moderne renovasjonsløsning i Sandvika

Ny, moderne renovasjonsløsning i Sandvika

05.05.20 08:01 av Anne Jespersen

Formannskapet i Bærum har nylig vedtatt ny renovasjonsordning i forbindelse med fremtidig utbygging av Sandvika øst - såkalt stasjonært avfallssug. Men hva innebærer dette? Etablering av den nye teknologien vil si at det bygges infrastruktur for avfallsinnsamling under bakken; systemet kalles avfallssug eller rørbasert avfallsinnsamling. Avfallssugene benytter separate nedkast og/eller sentralsortering for å sortere mellom avfallstyper til materialgjenvinning.

Les mer
Ny rundkjøring og riving av broer

Ny rundkjøring og riving av broer

02.05.20 18:36 av Anne Jespersen

Rundkjøringen ved Birkheim er nærmest ferdig, og Industriveien er åpnet for trafikk, noe som frigjør ressurser og arealer til å gå videre til neste fase i prosjektet. Mandag 27. april stengte Brynsveien ved Bjørnegård bru. Dermed kan broen rives. Etter det skal Ødehamang bro og to av broene ved Birkheim også rives.

Les mer
Sandvika Folkebad - ny storstue ved elvebredden!

Sandvika Folkebad - ny storstue ved elvebredden!

02.05.20 18:35 av Anne Jespersen

Elvepromenaden vokser seg stadig større og flottere, og arbeidene pågår for fullt selvom den offisielle åpningen blir skøvet på til over sommeren. Vi fryder oss over forvandlingen langs elva, og følger også spent med på byggingen av byens nye storstue. Sandvika Folkebad tar sikte på å bli en "destinasjon", en lokal stolthet, der nøye gjennomtenkt arkitektur - ifølge driver Martin Schilde - skal fungere som en "forlengelse av hjemmet". Planen for Sandvika Folkebad er at stedet skal kunne leve fra tidlig morgen til sene kveld. Kaffebaren åpner først, deretter lukkes dørene opp for bokbad og restaurant ved lunsjtider, før flere avdelinger livner til utover dagen og kvelden.

Les mer
17. mai i Sandvika 2020

17. mai i Sandvika 2020

02.05.20 15:55 av Anne Jespersen

For nordmenn flest er 17. mai en spesiell dag, men i år er Norge i en unntakstilstand med strenge smitteverntiltak grunnet koronaviruset og fare for smitte. Fortsatt gjelder forbud mot festivaler og store kulturarrangement, og feiringen av nasjonaldagen blir denne våren veldig annerledes enn vi er vant til. Det går mot en mer dempet feiring også i Sandvika, men 17. mai-komitéen (Bærum Kommune, Sandvika Vel og Vårt Sandvika) skal bidra til å gjøre dette til en minnerik nasjonaldag likevel. Det skal gjennomføres flaggheising og kransenedleggelse, det blir korps, kor, taler - og ikke minst en flott festforestilling streamet fra kulturhuset, til glede for alle som ønsker. Vi må dessverre oppfordre publikum til ikke å møte opp ved Rådhuset - denne serimonien vil også bli streamet. Sandvika Vel ønsker dere alle en riktig god 17. mai!

Les mer
Kvistinnsamling 2. - 9. mai

Kvistinnsamling 2. - 9. mai

06.03.20 12:59 av Anne Jespersen

Hageavfallinnsamling for Sandvika Vel våren 2020 skjer mellom 2. og 9. mai. Innhentingen vil også i år bli foretatt av RENOVA. Som velmedlem kan du sette ut hageavfallet i sekker ved innkjørselen på angitt dato. Kvistene legges ut utenfor husstandene i bunter med maks grentykkelse 15 cm (krav fra Isi/Grønmo), gress og løv legges i sekker. Merk betingelsen om at avfallet legges ved offentlig kjørevei.

Les mer
Kortreiste påsketurer

Kortreiste påsketurer

30.03.20 19:11 av Anne Jespersen

Påsken står for døren, og i denne spesielle tiden er det mange som tilbringer påskedagene hjemme. Med vår i luften og forhåpentligvis sol i vente, er det herlig å komme seg ut, og turmulighetene i vårt område er mange. Husk avstand, utforsk ditt eget nabolag og oppsøk gjerne områder med mindre trafikk. Med Kommuneoverlegens råd som en reminder, tar vi likevel sjansen på å dele turforslag fra våre mer populære utfartssteder. God tur!

Les mer
Kjære beboere i Sandvika

Kjære beboere i Sandvika

18.03.20 22:14 av Anne Jespersen

I nabolagene i Bærum og Sandvika finnes det nå mennesker som på ulike måter kan ha større behov for en håndsrekning enn ellers. Dette er en anledning til å være «den gode nabo», i alle aldre og av begge kjønn, til å tilby sin bistand. Ved å sende en melding eller ta en telefon kan en tilby hjelp til noen en tror kunne trenge det.

Les mer
Nyhetsbrev fra Sandvika Vel

Nyhetsbrev fra Sandvika Vel

09.03.20 09:16 av Anne Jespersen

Sandvika Vel lanserer nyhetsbrev! Mindre papir er bra for miljøet vårt, og på denne måten håper vi å kunne nå ut med relevant info til enda flere i vårt område. Utsendelsen vil delvis erstatte printversjonen av Ditt Vel. Bladet kommer i år ut 2 ganger istedet for 4, mens nyhetsbrevet vil sendes ut månedlig.

Les mer
Dataveiledning for seniorer

Dataveiledning for seniorer

03.02.20 11:10 av Anne Jespersen

Individuell veiledning for alle seniorer på Bærum bibliotek Sandvika. Frivillige fra Seniornett Bærum veileder i enkel pc-bruk, tekstbehandling, e-post og internett. Hjelp til bruk av nettbrett og smarttelefon kan du også få. Neste veiledning er onsdag 5. februar 2020 - 10:00-12:00 (ellers hver onsdag utover våren).

Les mer
Velposten 3 - 2019

Velposten 3 - 2019

06.11.19 14:06 av Anne Jespersen

Vedlagt finner dere tredje nummer av Velposten for 2019. I denne utgaven kan dere lese om Vellenes Fellesorganisasjons deltakelse på høring i Stortinget, lokalbefolkningens medvirkning i reguleringssaker, lokalt velforeningsarbeid, og mye mer.

Les mer
 Fullsatt sal på Åpent møte

Fullsatt sal på Åpent møte

24.10.19 10:37 av Anne Jespersen

Over 200 deltok på Sandvika Vel´s møte i Kunnskapssenteret i går kveld. Det ble et særdeles innholdsrikt og informativt møte, med engasjerte og ivrige møtedeltagere. Disse temaene fenger tydeligvis Sandvikafolket. En stor takk for deltagelsen til publikum - og til entusiastiske innleggsholdere.

Les mer
Sankthansaften på Høvikodden

Sankthansaften på Høvikodden

12.06.19 09:09 av Anne Jespersen

Henie Onstad Kunstsenter og Bærum kommune inviterer i år som vanlig til feiring av Sankthansaften. Ta med teppe, piknikkurv, badetøy og en varm genser. Vi håper på en stemningsfull kveld inn i de lyse nattetimer. Det blir aktiviteter for store og små, dans, musikk og blomsterbinding. Kvelden toppes tradisjonen tro med tenning av Sankthansbålet.

Les mer
Fortsatt ledig plass for styremedlem

Fortsatt ledig plass for styremedlem

08.02.19 11:12 av Anne Jespersen

Vi tilbyr: •Spennende styrearbeid •Solid innblikk i hva som skjer i Sandvika by og i kommunen •Gode diskusjoner •Verdifull kompetanse innen samarbeid og formidlingsevne •Nettverk •Innflytelse •Mulighet for nyttig og viktig bidrag til lokalsamfunnet •Godt og engasjerende miljø med andre hyggelige styremedlemmer -Velkommen til å ta kontakt med Bjørn T. Tandberg (tlf. 47467208).

Les mer
Bærum til topps

Bærum til topps

30.01.19 11:36 av Anne Jespersen

Bærum er kåret til Norges mest fremtidsrettede bykommune, viser en byindeks utarbeidet av rådgivingsselskapet Multiconsult. 71 norske bykommuner er vurdert etter hvor fremtidsrettet de er når det gjelder kultur for verdiskaping, kompetanse, økonomisk tetthet og stedskvalitet. KILDE: Bærum Kommune

Les mer
Elvepromenaden forsinket et halvt år

Elvepromenaden forsinket et halvt år

22.01.19 15:22 av Anne Jespersen

Det skal ikke ha vært mulig å forutse at elvebredden i Sandvika var i dårlig forfatning. Dette ble avdekket ved utgraving og arbeid med fundamenteringen. – Utbedring av dette er nødvendig å gjøre i forbindelse med bygging og resulterer dessverre i at arbeidet ovenfor Kinoveibroen vil pågå utover høsten 2019, sier prosjektdirektør, Johan Steffensen. FOTO: KARL BRAANAAS

Les mer
Sandvika Vel søker styremedlemmer!

Sandvika Vel søker styremedlemmer!

11.01.19 14:13 av Anne Jespersen

Sandvika Vel har gjennom alle år, fra den spede begynnelse i 1896, jobbet for å påvirke kommunale myndigheter på vegne av befolkningen i Sandvikaområdet - samt å informere om ting som skjer og kommer. Vi er en forening som ikke er basert på særinteresser, men som ser området som en helhet og tar opp de utfordringer vårt nærmiljø står overfor. Et vel skal være befolkningens talerør, og er det laveste demokratiske nivået vi har - med øyne og ører på små og store ting i lokalmiljøet.

Les mer

Kategorier