Kunsten i kommunegården

Kunsten i kommunegården

Publisert av Sandvika Vel den 08.02.24. Oppdatert 13.02.24.

 

 Bærum kommunes kunstsamling rommer rundt 5000 kunstverk som er plassert ut over hele Bærum. I den nye kommunegården finnes det nå over 150 verk - noen helt nye, og noen som er fra den gamle kommunegården. Hver tirsdag arrangeres omvisninger for grupper og foreninger. Omvisningene er gratis og varer i ca. 45 minutter, men det er lov å være med på deler. Til nå har over 2000 deltatt på omvisning. Det største av verkene er av Knut Henrik Henriksen og heter «Tablå for de tusen hjem»(Foto: Hilde Rognerud).

 

 

Verket tok nesten tre uker å montere og er basert på Claude Monets sitt maleri fra Sandvika “Norge, de røde husene på Bjørnegård”. Med sine 8,5 meter er dette et av de største kunstverkene innendørs i Norge. Knut Henrik Henriksen (1970) har tatt utgangspunkt i Claude Monets (1840-1926) maleri, som ble malt vinteren 1895 under den franske malerens fem ukers vinteropphold på Bjørnegård pensjonat i Sandvika.

 

 

«Jeg har brukt Monets metode med små penselstrøk, oppløsning av motivet og fokus på lyset - det vi i dag kjenner som impresjonisme. Så har jeg på lignende vis pikselert Monets bilde. Verket har referanser til Sandvika og til de tusen hjem rundt om i Norge som lever med trepanel. Tankene går også til treindustrien, trehusbebyggelsen, den tekniske utviklingen og industrialiseringen.» sier Henriksen.

 

 

 

Ordfører Lisbeth Hammer Krog og Ellen Marie Fodstad ved maleriet

til Bærumskunstner Jorunn Hancke Øgstad. Foto: Mette Rambøl

 

 

 

 

Kunstutvalget

 

Kunstutvalget i kommunegården består av kultursjef Berit Inger Øen, varaordfører Siw Wikan, kunstner og kunstkonsulent Ole Martin Lund Bø, Hanne Gulowsen fra Pilot arkitekter og kunstrådgiver Ellen Marie Fodstad. Det var en åpen utlysning i mai 2019 for kunstnere til både ute og inneromsprosjekter. - Vi viser kunst fra samlingen, gjenbruker kunst fra gamle kommunegården og med den nye kunsten trekker vi også linjene tilbake til Bærums kunsthistorie med Monets motiver, sier kultursjef Berit Inger Øen.

 

 


 

 

 

Kunstnerne og kunstutvalget ved Marte Eknæs skulptur. Foto: Tom Krogsrud

 

 

 

Kunstomvisninger

 

Ønsker din gruppe en kunstomvisning i Kommunegården? Ta kontakt med Ellen Marie Fodstad på epost. Oppmøte ved Torget.

ellen.fodstad@baerum.kommune.no Se Bærum kunstsamling her