Gutta fra havet

Gutta fra havet

Publisert av Anne Jespersen den 31.01.23.

Egenproduksjon

 

Butikken er liten, men samtidig stor. På bakrommet finnes en omfattende egenproduksjon, bla. av fiskelasagne, fiskegrateng, fiskekaker, skagenrøre, aioli med mer. Austbø selv har kokkebakgrunn, og har drevet med catering og sjømat, med sushi som spesialfelt. Ingen tvil om at det her hersker stor kunnskap og lidenskap for sjømat.

 

 

Kundene

  

– På fiskefronten går det mest av laks, torsk og kveite, men sesongene styrer dette til en viss grad. Skalldyr er som alltid populært.

Vi har en ganske stabil, fast kundegruppe, som kommer både hverdag og helg, mens mange stikker innom i slutten av uka for å sikre seg helgekosen. Her er hele spekteret med kunder, men ofte godt voksne. De fleste kommer naturlig nok fra Bærum og omegn, men vi har også faste kunder som svinger innom på vei forbi Sandvika.

 

 

Endring i handlevaner

 

– Utfordringen nå er ikke byggeaktiviteten i Sandvika - den merker vi lite til, bortsett fra litt risting nå og da. Derimot kjenner vi på at pengene ikke sitter like løst hos folk lenger. Alle som driver butikk merker dette, endringen i handlevaner slo inn allerede etter sommeren.


– Uansett, nå gleder vi oss til «nye Sandvika», selvom det er lenge å glede seg. Men vi tror dette kan bli veldig bra på sikt, og håper det også kommer flere yngre krefter til. Det trenger denne byen.