Gartnerne i Blomsterhagen

Gartnerne i Blomsterhagen

Publisert av Anne Jespersen den 15.08.23.

 

Gråstua er et vernet bygg som er flyttet internt i Sandvika og siden satt opp i Løkkehaven. Det skal ha vært en slags blomsterbutikk eller gartneriutsalg i bygget tidligere, så den arven syns jentene det er hyggelig å ta opp igjen.


–  Vi åpnet butikken rett etter påske i år, og har fått med oss hele vårsalget. Så har det vært en liten midtsommerpause, før vi åpnet igjen for ettersommeren. Nå er vi spente på hvordan året blir, og om folk finner oss. Vi trenger at flere oppdager at vi er her - og husker på å komme innom når man trenger blomster, planter eller en gave til noen som er glad i hage.


Som utdannet gartner syns Ida det beste med jobben er nærheten til naturen, blomstene og plantene.

 

 

 

 

 

Det bugner av flotte høstblomster ved inngangspartiet.

 

 

–  Det at vi får følge sesongene, ikke bare i blomsteråkeren, men også i forhold til alt vi driver med, er spennende. Jeg liker hvordan hver måned i året er så forskjellig. Når du tror det begynner å bli en rutine på ting, så er det noe nytt som skal i gang. Mitt ansvarsområde er åkeren og produksjon av snittblomster som vi dyrker på Abildsø Gård i Oslo. Jeg har litt admin-ansvar, og siden vi er en liten bedrift så gjør man alt - blant annet det å passe butikken her i Løkkehaven.


Blomsterhagen ble etablert av Anja Bruland i 2009. Hennes første tanker var «hvorfor kan man ikke få snittblomster i Norge i sesong på samme måte som vi har bær i sesong. Når det er jordbærsesong, ja da får vi norske jordbær. Så hvorfor har vi ikke norske snittblomster?» 


– Vi som begge to er gartnere, vet godt at det går helt fint å dyrke blomster i Norge. Vi har jo tross alt en ganske lang vekstsesong her til lands, selvom den er kortere enn i andre land.


Historien til Blomsterhagen har vært en stein-på-stein-prosess. Anja og Ida har utvidet bedriften sakte, men sikkert, og samtidig utvidet selve området de dyrker på. Det startet med en liten butikk på Abildsø, de fikk nettbutikk - og nå har de også kurs der de underviser i bukettbinding, blomsterarbeider, dyrking og kranselaging før jul. Sist, men ikke minst har de åpnet en ny butikk i Sandvika - noe de er veldig glade for.

 

 


Åpningstider: mandag, tirsdag, onsdag og fredag: 10-17 / torsdag: 10-18 / lørdag: 10-16

 

 

 

 

 

Hvem er kundene deres?


– De er stort sett damer, selvom vi ønsker alle menn hjertelig velkommen. Hageinteressen blant menn øker, det ser vi. I tillegg har vi kunder som er ute etter spesielle gaver, det litt unike. Aldersmessig er spennet fra ca. 30 år og oppover.


– Nå har vi knyttet nettbutikken tettere på butikken i Sandvika, noe som gjør det enkelt å bestille blant annet høstløk for henting her i Løkkehaven. Vårløk, tulipaner og narsisser kommer på plass i butikk etterhvert, og forsalget på nett er i gang. Vi vil også minne folk på at vi frem mot jul får håndlagde julekranser, gaveartikler og fristende ting til å pynte med i julesesongen.


– Det Blomsterhaven kan tilby av nyheter, og som kan være gøy for kundene, er at vi selger «bøtteblomster». Skal man ha fest av noe slag og pynte med blomster, kan man velge seg en egen fargeskala. Da setter vi sammen forskjellig type blomster innenfor denne paletten fra åkeren på Abildsø - noe som gjør at det er lett og gøy å kunne pynte selv. Bøtteblomster kan man bestille på nett eller i butikken.Hva tenker dere om Løkkehaven i «Nye Sandvika»?


– Løkkehaven er selve juvelen i Sandvika. Byen er spennende fordi den er under utvikling, og mye kommer til å skje her de neste årene. Men det å ha noe i en by som er gammelt - det gir alltid en plass «sjel». Derfor er Løkkehaven spesielt viktig å ta vare på - og ikke minst å bruke. Så håper vi at vi får bli lenge her i Gråstua og at vi får fotfeste i byen. Selvom man ikke kan parkere bilen rett utenfor, er det mange p-plasser i umiddelbar nærhet.

 

– Velkommen til oss!