Folkebadet, vår nye storstue!

Folkebadet, vår nye storstue!

Publisert av Anne Jespersen den 02.10.20. Oppdatert 06.04.22.

Hvordan har prosessen og åpningen vært?
- Det har vært en laaang prosess, med forsinkelser og utfordringer i kø. Pandemien har klart vært et bakteppe, men får ikke skylden alene - dette er et ekstremt krevende prosjekt som har tatt mye tid, ressurser og penger. Alt er nytt, og det er mange detaljer, ikke minst nye data- og kassasystemer. Fortsatt er vi ikke helt i mål, bla. er ikke scenen og den tekniske biten helt på plass, men vi nærmer oss en ferdigstillelse. Allerede nå i oktober blir det konserter, så det er bare å glede seg!

Hvem vil dere nå?
- Alle. Folkebadet skal være en forlengelse av hjemmet og passe alle. Alle aldersgrupper, alle yrkesgrupper - her skal du kunne ta med svigermor, kollegaene, vennegjengen, kjæresten, forretningsforbindelsen, barnebarna - kort sagt, dette skal favne alle beboere i Sandvika by. Her er mange soner og rom, noe for enhver anledning: kaffebar, lekerom, en av landets største arkadehaller, restaurant, 3 bardisker, innendørs hage, uteservering og selvsagt musikkscenen og konsertlokalet. Vi ønsker oss et levende sted med liv og røre fra morgen til kveld. 

Hva skal Folkebadet være?
- Lokal stolthet er utrolig viktig, det går som en rød tråd gjennom alt vi gjør, og her spiller de ansatte en viktig rolle.
Vi har brukt mye tid på ansettelser, her er alle fra Bærum, eller har en tilknytning hit på et eller annet vis. Noen bor i området, noen har flyttet hit, dette er helt bevisst, og gir en sterk tilhørighet. Baristaen er fra Høvik Verk, kjøkkensjefen fra Tanum, osv…

Vi skal ha god, lokal mat - fra lokale produsenter, og lokalt dyrket så godt det tar seg gjøre. Blant annet øl fra Vettre, honning fra området, vi har garnrettigheter i Sandungen og kjøkkenhage i Vestmarka. Vårt eget øl, Badepilsen, håper vi blir en slager. Kanskje kan det bli egen hønsefarm på sikt, og et hårete mål kan være flytende gårdsbruk i Sandvikselva, altså småøyer med drivhus over, etter nederlandsk modell. Idéene står i kø. På matfronten har vi en fast liten meny med pizza og burgere, samt «dagens» meny med kjøtt, fisk eller vegetar som rullerer ukentlig. Slik går man ikke lei, men kan få nye velsmakende retter hver uke, tilpasset årstidenes råvarer.

Planene fremover?
-Opplevelser og innhold blir viktig. Det må være bra, og det skal det bli. Vi tenker helårsaktiviteter. Sommeren går stort sett av seg selv, men vi vil være væruavhengige - her skal man ønske å komme uansett. Vi har petanquerom med sand og sommerstemning der du føler du er «ute» hele året, og vi har bokkafé der vi skal ha et samarbeide med Bærum bibliotek. Vinterstid ser vi for oss at Sandvikselva kan bli en lang skøytebane, belyst fra alle broene over elven. Vi legger opp til «faste striper», dvs. faste arrangementer, som f.eks. ulike retrokvelder, der eksempelvis hver første fredag i måneden har 90 talls-tema, en annen kveld kan rock ha hovedrollen. Vi har en stor vinsamling, og tenker kvelder med vin- og ølsmaking. Blant annet.

Hva kan dere tilføre Sandvika som by?
- Sandvika har noe uforløst ved seg, byen har vært litt vanskelig å definere, man har gjerne «snakket den ned». Nå skal vi omfavne og få frem en stolthet over byen vår, og her vil vi bidra med Folkebadet. Vi tror stedet kan være med på å løfte Sandvika, være «indrefileten» i byen sammen med elven og Kadettangen. Nå må vi få folk til å bruke oss, også om vinteren, og beboerne her i Sandvika blir det viktig å få med. De må danne et basispublikum, så håper vi stedet blir et trekkplaster for resten av Bærum, Asker og Oslo. Med mange aktiviteter trenger vi stort volum. 

Hva med «Nye Sandvika»?
- Planene for Sandvika ønsker jeg velkommen; flere boliger, mer næringsliv, flere folk og besøkende - det må jo bli bra. Selve byggeprosessen blir spennende. Jeg velger å tro det blir positivt, med mer snakk og omtale og større fokus på Sandvika generelt, selvom det nødvendigvis blir et «hull i bakken» i lang tid. Jeg er spent på hva som kommer, hvilke aktører som får etablere seg, og håper det ikke bare blir kjeder. Det er viktig å skape en destinasjonsfølelse, gjøre Sandvika til noe «unikt» som man ikke finner andre steder. Etter sommerens Norgesferie fikk nordmenn for alvor øynene opp for lokale opplevelser. Det må vi tilby også her.

Koronakrisen - en utfordring?
- Koronapandemien traff alle på et dårlig tidspunkt, og kultur og reiseliv fikk nok den største smellen. Alt ble forsinket og fordyrende, og det var sånn sett en dårlig start. Likevel - vi må bare stå i det. Det har vært mange barnesykdommer og barriérer, men nå er vi endelig igang! Vi har blitt tatt svært godt imot av publikum, og får utrolig mange bra tilbakemeldinger. Det varmer. Nå ønsker vi store og små hjertelig velkommen til oss - det er fortsatt litt unntakstilstand, men vi tar smittetiltakene på største alvor og det skal være like trygt her som hjemme.