17. mai i Sandvika

17. mai i Sandvika

Etter 2 år med alternativ feiring av nasjonaldagen, samles vi omsider til god, "gammeldags" 17. maifeiring i Sandvika, med alt denne tradisjonsrike dagen inneholder: borgertog, flagg, taler, sang, korps, is og brus - og ellers det som hører til. Se 17. mai-programmet, info om festforestilling i Kulturhuset, samt borgertogets rute via linken under.

Les mer
Siste oppdatering Helgerudkvartalet

Siste oppdatering Helgerudkvartalet

Spuntearbeider pågår fortsatt. På grunn av grunnforholdene tar spuntingen lengre tid enn planlagt – og det antas ferdigstillelse i løpet av juni. Videre pågår også sprengningsarbeider og graving/utlasting av masser. Rivearbeidene er nå ferdige. Se mer om Helgerudkvartalet via linken under. (Foto: AJ Design)

Les mer
Barnetogets historie

Barnetogets historie

I over 100 år har Kongefamilien tatt i mot barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen. Dette ble innstiftet som tradisjon av Kong Haakon i 1906. I dag er 17. mai og barnetoget nesten synonyme begreper, men slik har det ikke alltid vært. Den aller første markeringen av 17. mai skal ha funnet sted i Trondheim allerede i 1815, ett år etter at Grunnloven ble utformet og vedtatt av Riksforsamlingen på Eidsvoll. I 1836 feiret Stortinget 17. maifest for første gang, og man regner dette som innstiftelsen av Nasjonaldagen. (Kilde: "Det Norske Kongehus" Foto: NTB/Scanpix)

Les mer
Hva skjer på Sjøholmen?

Hva skjer på Sjøholmen?

Sjøholmen er et unikt kunst- og kulturhus i en 1500 kvm stor villa fra 1890 ved Blommenholm. Eiendommen er en del av Kyststien og i området rundt huset finnes et fantastisk turområde. Det arrangeres både faste aktiviteter, samt ulike kurs, konserter og utstillinger mm. Se kalender på Sjøholmens hjemmeside for mer info. Her finnes også link til billetter. Det er begrenset med plasser på flere av aktivitetene, så vær tidlig ute. Kalenderen oppdateres hver tirsdag. (Foto: Sjøholmen)

Les mer
Innholdsrik BAKgårdssommer!

Innholdsrik BAKgårdssommer!

BAKgården er åpen for alle, og har gratis formiddagsarrangementer hver helg fra mai til august. Arenaen er en viktig møteplass og et sentralt element i stedsutviklingen i Sandvika. "Prime Time Orchestra", "Bærum sangfestival med allsang og Eurovision-tema", samt "Opera til Folket" står blant annet på plakaten i sommer. Se flere av godbitene for sesongen her! (Foto: BAKgården)

Les mer