Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

Hermed blir dere invitert til en stor tur lørdag 12. september - basert på det nye heftet "Naturkart over Kolsås". Dette er BNFs arrangement i Friluftslivets uke 2020. Naturkartet var ferdig til presentasjon i vår - men så ble Norge stengt ned, og ingen turer var mulig. Nå prøver vi oss igjen med god hjelp av Bærum Turlag og Naturvernforbundet i Bærum - og håper på stor oppslutning. Vel møtt til alle på Hauger stasjon kl. 10.30 lørdag 12. september!

Les mer
Nytt styre på plass

Nytt styre på plass

Nytt styre er nylig valgt for Sandvika Vel, og de nye styremedlemmene ble igår ønsket velkommen på det første styremøtet med ny sammensetning. På bildet sees fra venstre: Styreleder Jona Ragnarsdottir, sekretær Lisbeth Hansen, kasserer Steinar Johnsen, styremedlem Åse Margrethe Bøe Rebo og nestleder Trond Øvergaard.

Les mer
Ny gatekunst i Sandvika!

Ny gatekunst i Sandvika!

Gjennom sommeren har den internasjonale street art kunstneren, XENZ, fått dekorere søylene under jernbanebroen ved Løkketangen i Sandvika. Nå er de åtte søylene ferdig og dette ble markert med en happening 13. august - med snorklipping av kultursjefen og kunstneren selv tilstede. Resultatet er blitt virkelig flott, og er en spennende og dekorativ utnyttelse av de grå betongsøylene under broen. Prosjektet har vært et samarbeid mellom Vårt Sandvika, Bane Nor og Street art Oslo. Arne Eriksen har vært sponsor for prosjektet. Løp og se "The Concrete Jungle"! Se linken under for mer om kunstneren, samt flere fine streetart-prosjekter i byen vår. Foto: Street Art Oslo/Nima Taheri

Les mer
Litt av en byfest!

Litt av en byfest!

Sandvika Byfest skulle feire 15-års jubileum i år. I stedet endte det med avlysning. Den eneste trøsten er at den er i samme båt som resten av Norges kulturliv. Byfesten skiller seg likevel ut fra de fleste andre arrangementer. Den har nemlig klart å stable et lite program på beina. Lite i forhold til en vanlig byfest, men variert og spennende! Blant annet blir det en rekke flotte konserter i Bakgården, kulturvandringer, gatekunst og ikke minst selve åpningskonserten for "Syngende Bærum". Årets byfest har dermed fått navnet: Litt av en byfest! God fornøyelse! Les mer om arrangementene og se program via linken under.

Les mer
Boliger for unge i Skytterdalen

Boliger for unge i Skytterdalen

70 boliger kan bli bygget i Skytterdalen nær Sandvika. Det høyeste bygget er planlagt til åtte etasjer. Hvis utbygger Bonava får igjennom forslaget, kan byggestart bli i løpet av 2021. I boligprosjektet, som blir nærmeste nabo til Arbeiderpartiets Folkets Hus, planlegges det flere nybygg og det skal komme et lite torg som kan bli en lokal møteplass. Folkets Hus er et kulturminne som bevares og restaureres. Ny bebyggelse langsmed veien foreslås i 2–3 etasjer for å tilpasse seg Folkets Hus. Her skal det settes av 500 kvadratmeter til forretninger og kontorer. (Kilde: Budstikka/Foto: Link Arkitekter).

Les mer