TukTuk, et lite stykke Thailand i Sandvika

TukTuk, et lite stykke Thailand i Sandvika

Det er en av disse adressene i nabolaget som man kan gå forbi både en og to ganger uten å legge merke til hva som foregår der inne. Og dermed går man glipp av muligheten til å gjøre en velsmakende, eksotisk oppdagelse. Det er tilfellet med TukTuk Thai Diner & Takeaway, en thailandsk restaurant som har holdt til i en årrekke innenfor veggene i Sandvika kino. Vellet har tatt en prat med Espen og Erin Mosbakk, sandvikaparet som startet restauranten i 2016. Han (med bakgrunn fra musikkbransjen) har jobbet med å bygge opp konseptet, mens hun er selve guruen på kjøkkenet. Det vil si, idag har restauranten 5 ansatte inkludert kokker, men det er Erin - som selv er fra Thailand - som lager oppskrifter og menyer.

Les mer
Norges eldste treferge

Norges eldste treferge

M/S «Rigmor» har vært i trafikk i Indre Oslofjord helt siden 1949, og regnes som den eldste trefergen som fremdeles er i rutetrafikk i Norge. Båten ble bygget i 1930 av Lindstøl & Søn skibsbyggeri i Risør, dengang for trafikken mellom Lysekil og Gravarna (Kungshavn). Den gikk da under navnet M/S «Näset». Under krigen ble skipet brukt som svensk kystvaktfartøy. I 1945 ble skipet solgt til Rolf Martinsen på Hvaler, og fikk navnet M/S «Rigmor» etter navnet på eierens kone. Sommeren 1949 ble Rigmor satt inn som assistansebåt i Bygdøytrafikken.

Les mer
Temamøte om Sandvika

Temamøte om Sandvika

Godt oppmøte, mange innspill og stort engasjement på vellets temamøte i kommunegården tirsdag 19. mars! Over 100 personer deltok, og fikk servert 2 inspirerende og interessante timer med informasjon om både Sandvikas byvisjon, gater og torg i sentrum øst, og ikke minst naturperlen Engervannet.

Les mer
Vellets årsmøte

Vellets årsmøte

Styrets nye sammensetning fra venstre: Jérôme Faucheux (nestleder), Ida Allbum Kvernmo (styremedlem), Jona Ragnarsdottir (styreleder), Åse Margrethe Bøe Rebo (sekretær), Eivind Bryne (styremedlem). Varamedlemmene Martin Strømme og Hege Lynne var ikke tilstede.  I etterkant av temamøtet tirsdag 19. mars, ble Sandvika Vel´s årsmøte avholdt i kommunegården. Se linken under for referat og protokoll.

Les mer
Jordkabel hele veien mellom Hamang og Smedstad

Jordkabel hele veien mellom Hamang og Smedstad

Tirsdag 2. april ble en gledens dag med full jubel og klapping da energiminister Terje Aasland i skolegården på Gjettum erklærte monstermastene døde. Dette er en sak som har skapt stort innbygger-engasjement. Det er mange som ikke har ønsket en løsning med nye «monstermaster», og nå er de blitt hørt. Ordfører Lisbeth Hammer Krog takket for folks engasjement. Ikke bare har det vært noe så sjeldent som tverrpolitisk enighet, men det har vært en sak svært mange innbyggere har engasjert seg i. Det har også vært jobbet bredt med denne saken politisk. Både kommunestyret i Bærum og bystyret i Oslo var tidlig ute og enstemmig i at de ønsket kabel i bakken. Bærum AP har også jobbet mye inn mot egen regjering for å overbevise om at dette var riktig løsning.

Les mer