Tanken - en kulturell smeltedigel

Tanken - en kulturell smeltedigel

26.11.20 11:28 av Anne Jespersen

Hamang Papirfabrikk er et av de få bevarte fabrikkmiljøer fra Sandvikas store industriepoke omkring 1900. I mer enn 20 år har den nedlagte fabrikken vært åsted for Bærums musikkmiljø, og idag huser de flotte bygningene det multi-kreative miljøet Tanken, en avdeling i Bærum Kulturhus, med 110 årsverk, og 4500 m2 til disposisjon. (Foto: Christian Zervos)

Les mer
Folkebadet, vår nye storstue!

Folkebadet, vår nye storstue!

02.10.20 20:04 av Anne Jespersen

Mange i Sandvika, unge som eldre, har hatt et nært forhold til Prammen og Musikkflekken. Sistnevnte har vært selveste musikkscenen, utelivs-destinasjonen, et sjarmerende etablissement med mye sjel i veggene. Kåret til årets scene i sin tid. Utfordreren, Sandvika Folkebad, har vært en snakkis lenge, og endelig - i august kunne dørene åpnes. Først til uteserveringen, deretter til resten av lokalitetene. Sandvika Vel har tatt en prat med ildsjel og driver Martin Schilde. Foto: Stein Olav Kåsa

Les mer
Blant ull og tekstiler i Randersgården

Blant ull og tekstiler i Randersgården

01.10.20 10:30 av Anne Jespersen

Stoffhjørnet er en butikk av den riktig «gode, gamle» sorten, der den ligger i Randersgården i Sandvika - en funkisbygning fra ca. 1930. Det trange, men sjarmerende lokalet bugner av søm- og strikkevarer fra gulv til tak. Tett i tett. Her er garn og stoff i alle mulige farger og kvaliteter, og dessuten det man måtte begjære av tilhørende ting&tang. En riktig godtebutikk for de hobbyglade.

Les mer
Sandvika ring

Sandvika ring

02.10.20 21:01 av Anne Jespersen

Lokalveisystemet rundt Sandvika tar form, og skal etter planen stå ferdig sommeren 2021. Det har vært, og blir sikkert flere omlegginger og stengte veier i den forbindelse. Elias Smiths vei stenger fra mandag 5. oktober til i begynnelsen av november. Statens vegvesen skal utføre komplementerende arbeider knyttet til rundkjøringen ved Birkheim. - Arbeidene tar hele veibanen, derfor er det ikke mulig at trafikken går der samtidig, forteller byggeleder Anna Dalsøren Berg. Foto: Statens Vegvesen

Les mer
Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

Tur til Kolsås 12. september - Friluftlivets uke

31.08.20 15:20 av Anne Jespersen

Hermed blir dere invitert til en stor tur lørdag 12. september - basert på det nye heftet "Naturkart over Kolsås". Dette er BNFs arrangement i Friluftslivets uke 2020. Naturkartet var ferdig til presentasjon i vår - men så ble Norge stengt ned, og ingen turer var mulig. Nå prøver vi oss igjen med god hjelp av Bærum Turlag og Naturvernforbundet i Bærum - og håper på stor oppslutning. Vel møtt til alle på Hauger stasjon kl. 10.30 lørdag 12. september!

Les mer
Nytt styre på plass

Nytt styre på plass

26.08.20 01:00 av Anne Jespersen

Nytt styre er nylig valgt for Sandvika Vel, og de nye styremedlemmene ble igår ønsket velkommen på det første styremøtet med ny sammensetning. På bildet sees fra venstre: Styreleder Jona Ragnarsdottir, sekretær Lisbeth Hansen, kasserer Steinar Johnsen, styremedlem Åse Margrethe Bøe Rebo og nestleder Trond Øvergaard.

Les mer
Ny gatekunst i Sandvika!

Ny gatekunst i Sandvika!

20.08.20 01:00 av Anne Jespersen

Gjennom sommeren har den internasjonale street art kunstneren, XENZ, fått dekorere søylene under jernbanebroen ved Løkketangen i Sandvika. Nå er de åtte søylene ferdig og dette ble markert med en happening 13. august - med snorklipping av kultursjefen og kunstneren selv tilstede. Resultatet er blitt virkelig flott, og er en spennende og dekorativ utnyttelse av de grå betongsøylene under broen. Prosjektet har vært et samarbeid mellom Vårt Sandvika, Bane Nor og Street art Oslo. Arne Eriksen har vært sponsor for prosjektet. Løp og se "The Concrete Jungle"! Se linken under for mer om kunstneren, samt flere fine streetart-prosjekter i byen vår. Foto: Street Art Oslo/Nima Taheri

Les mer
Litt av en byfest!

Litt av en byfest!

18.08.20 21:42 av Anne Jespersen

Sandvika Byfest skulle feire 15-års jubileum i år. I stedet endte det med avlysning. Den eneste trøsten er at den er i samme båt som resten av Norges kulturliv. Byfesten skiller seg likevel ut fra de fleste andre arrangementer. Den har nemlig klart å stable et lite program på beina. Lite i forhold til en vanlig byfest, men variert og spennende! Blant annet blir det en rekke flotte konserter i Bakgården, kulturvandringer, gatekunst og ikke minst selve åpningskonserten for "Syngende Bærum". Årets byfest har dermed fått navnet: Litt av en byfest! God fornøyelse! Les mer om arrangementene og se program via linken under.

Les mer
Boliger for unge i Skytterdalen

Boliger for unge i Skytterdalen

18.08.20 21:25 av Anne Jespersen

70 boliger kan bli bygget i Skytterdalen nær Sandvika. Det høyeste bygget er planlagt til åtte etasjer. Hvis utbygger Bonava får igjennom forslaget, kan byggestart bli i løpet av 2021. I boligprosjektet, som blir nærmeste nabo til Arbeiderpartiets Folkets Hus, planlegges det flere nybygg og det skal komme et lite torg som kan bli en lokal møteplass. Folkets Hus er et kulturminne som bevares og restaureres. Ny bebyggelse langsmed veien foreslås i 2–3 etasjer for å tilpasse seg Folkets Hus. Her skal det settes av 500 kvadratmeter til forretninger og kontorer. (Kilde: Budstikka/Foto: Link Arkitekter).

Les mer
Gundersen i Skomakergata

Gundersen i Skomakergata

18.08.20 20:44 av Anne Jespersen

Truls Arne Gundersen. Den koselige skomakeren med det lune smilet og den imøtekommende væremåten. Han som fikser «alt» som fikses kan - nesten. Mange i Sandvika og omegn har et forhold til denne mannen, som har holdt til i Løkketangen 3 siden 2005. Det lille, sjarmerende gule huset ved Sandvikelva er bygget så tidlig som i 1793, og har overlevd flere branner, den siste i 1987. Selv er han litt skuffet over at huset ikke er vedlikeholdt like bra som de «de 3 gamle hus» i Løkkeparken, men håper at det via kommunens oppkjøp av resten av bygget kan bli en endring. -Det forfaller her, sier Gundersen, og viser til at han måtte «mase» i 10 år før huset fikk et malingsstrøk i sin tid. Huset er en del av Sandvika by´s historie, faktisk et av de eldste, og han syns det fortjener å bli tatt bedre vare på, både for nå- og ettertid.

Les mer
Nytt om "Spiselige Sandvika"

Nytt om "Spiselige Sandvika"

18.08.20 20:05 av Anne Jespersen

I begge de spiselige hagene, henholdsvis i Løkkehaven og på Hamang spirer og gror det fint med grønnsaker, urter og spiselige blomster. Løkkehaven sto ferdig i begynnelsen av juli, med espalier til bønner og squash-planter. Det har vært arrangert samlinger hver tirsdag og torsdag gjennom sommeren for personer som ønsker å dele dyrkeglede, kunnskap, inspirasjon og grønnsaker. Arrangørene har et godt samarbeid med Bærum Frivilligsentral, og håper etterhvert å få på plass en engasjert gjeng som ønsker å drive hagen videre i fellesskap. De har innimellom hatt ulike temaer, som «Jord og gjødsel”, og “Nyttige blomster, til mat, pynt og for insektslivet”. Det har vært populært, og man ser på muligheten av å lage flere slike minikurs for en enda større gruppe etter sommerferien. Det jobbes videre med å gjøre hagen tilgjengelig og synlig for enda flere. Kilde: Dine Røtter/Toothfairy Farms

Les mer
Johan Grauers gate stengt 16.–31. august

Johan Grauers gate stengt 16.–31. august

11.08.20 13:28 av Anne Jespersen

Johan Grauers gate i Sandvika stenges 16. august kl. 24.00 til og med 31. august kl. 7.00. Den midlertidige omkjøringen blir via Elias Smiths vei/Løkkeåstunellen. Veien stenges fordi det skal etableres en ny vannledning under Sandvikselva. Arbeidene utføres av E16 Implenia-Isachsen ANS. For mer informasjon ta kontakt på tlf. 45 87 58 61 eller e-post: nabokontakten@baerum.kommune.no

Les mer
Nytt om "Nye Sandvika"

Nytt om "Nye Sandvika"

25.06.20 01:00 av Anne Jespersen

Sandvika Øst kan i forbindelse med den kommende utbyggingen, få en tredobling av dagens bygningsmasse til rundt 110.000 kvadratmeter totalt. Det betyr at byen kan få høyhus på inntil 16 etasjer. Rivingen av Kreditkassebygget og Helgerudgården vil starte over nyttår - de to sentrumsbyggene, som i dag er koblet sammen, skal bli til to nye bygg. Over to plan under bakken legges det et sammenhengende parkeringsanlegg, og på bakkeplan åpnes det for butikker, kafeer og spisesteder. De fire neste etasjene skal gi plass til næringslokaler. (Kilde: Budstikka, illustrasjon: LPO Arkitekter/Budstikka)

Les mer
Ny keramikk i gammelt hus

Ny keramikk i gammelt hus

22.06.20 14:33 av Anne Jespersen

I «Huset Midt Imellom» i vakre Løkkehaven holder EB Keramikk til. Vi besøker Ellen Birgitte Ekerholt Marchand på en av de varmeste junidagene i år, og får servert deilig kald te i skyggen utenfor det hyggelige, sjarmerende trehuset. Husets første etasje, som kombinerer verksted og butikk, ligger i et av tre gamle hus som ble satt opp på tomten på slutten av 90-tallet.

Les mer
Urbant landbruk i Sandvika sentrum

Urbant landbruk i Sandvika sentrum

22.06.20 13:47 av Anne Jespersen

Midt i byen, i den flotte Løkkehaven, bak de gamle trehusene, spirer og gror det i nymalte trekasser. Her har Bærum kommune i samarbeide med Bærum Frivilligsentral og Dine Røtter, etablert en «åpen» urte- og grønnsakshage, til glede og nytte for Sandvikas innbyggere. Tale Helen Seldal fra andelslandbruket Dine Røtter leder etableringen og driften, og 100.000 kr er av kommunen satt av til prosjektstillinger, kasser, jord og redskap.

Les mer
Sandvika Vel årsmøte - ny dato!

Sandvika Vel årsmøte - ny dato!

28.05.20 11:58 av Anne Jespersen

Årsmøtet for Sandvika Vel avholdes torsdag 11. juni kl. 18.00 i Bærum Sportsklubbs lokaler på Kadettangen. For eventuell smittesporing er det viktig at du melder fra på forhånd om at du kommer. Send en e-post med ditt navn til jona@sandvika-vel.no. Velkommen! Les mer om smittevernregler for arrangementer med inntil 50 personer.

Les mer
 Forsinket kvistinnsamling

Forsinket kvistinnsamling

12.05.20 19:38 av Anne Jespersen

Enkelte områder i Sandvika har enda ikke fått hentet sitt hageavfall. Renova beklager dette på det sterkeste og sier følgende: "Siden mange har hatt svært god tid hjemme de siste seks-syv ukene, grunnet korona-pandemien, ser vi at det i mange av vellene er nær det dobbelte av vanlig mengde hageavfall. Dette gjør at vi bruker langt mer tid enn normalt på hvert vel, som igjen fører til forskjøvet oppstartsdato hos noen.

Les mer
Ny, moderne renovasjonsløsning i Sandvika

Ny, moderne renovasjonsløsning i Sandvika

05.05.20 08:01 av Anne Jespersen

Formannskapet i Bærum har nylig vedtatt ny renovasjonsordning i forbindelse med fremtidig utbygging av Sandvika øst - såkalt stasjonært avfallssug. Men hva innebærer dette? Etablering av den nye teknologien vil si at det bygges infrastruktur for avfallsinnsamling under bakken; systemet kalles avfallssug eller rørbasert avfallsinnsamling. Avfallssugene benytter separate nedkast og/eller sentralsortering for å sortere mellom avfallstyper til materialgjenvinning.

Les mer
Ny rundkjøring og riving av broer

Ny rundkjøring og riving av broer

02.05.20 18:36 av Anne Jespersen

Rundkjøringen ved Birkheim er nærmest ferdig, og Industriveien er åpnet for trafikk, noe som frigjør ressurser og arealer til å gå videre til neste fase i prosjektet. Mandag 27. april stengte Brynsveien ved Bjørnegård bru. Dermed kan broen rives. Etter det skal Ødehamang bro og to av broene ved Birkheim også rives.

Les mer
Sandvika Folkebad - ny storstue ved elvebredden!

Sandvika Folkebad - ny storstue ved elvebredden!

02.05.20 18:35 av Anne Jespersen

Elvepromenaden vokser seg stadig større og flottere, og arbeidene pågår for fullt selvom den offisielle åpningen blir skøvet på til over sommeren. Vi fryder oss over forvandlingen langs elva, og følger også spent med på byggingen av byens nye storstue. Sandvika Folkebad tar sikte på å bli en "destinasjon", en lokal stolthet, der nøye gjennomtenkt arkitektur - ifølge driver Martin Schilde - skal fungere som en "forlengelse av hjemmet". Planen for Sandvika Folkebad er at stedet skal kunne leve fra tidlig morgen til sene kveld. Kaffebaren åpner først, deretter lukkes dørene opp for bokbad og restaurant ved lunsjtider, før flere avdelinger livner til utover dagen og kvelden.

Les mer
17. mai i Sandvika 2020

17. mai i Sandvika 2020

02.05.20 15:55 av Anne Jespersen

For nordmenn flest er 17. mai en spesiell dag, men i år er Norge i en unntakstilstand med strenge smitteverntiltak grunnet koronaviruset og fare for smitte. Fortsatt gjelder forbud mot festivaler og store kulturarrangement, og feiringen av nasjonaldagen blir denne våren veldig annerledes enn vi er vant til. Det går mot en mer dempet feiring også i Sandvika, men 17. mai-komitéen (Bærum Kommune, Sandvika Vel og Vårt Sandvika) skal bidra til å gjøre dette til en minnerik nasjonaldag likevel. Det skal gjennomføres flaggheising og kransenedleggelse, det blir korps, kor, taler - og ikke minst en flott festforestilling streamet fra kulturhuset, til glede for alle som ønsker. Vi må dessverre oppfordre publikum til ikke å møte opp ved Rådhuset - denne serimonien vil også bli streamet. Sandvika Vel ønsker dere alle en riktig god 17. mai!

Les mer
Kvistinnsamling 2. - 9. mai

Kvistinnsamling 2. - 9. mai

06.03.20 12:59 av Anne Jespersen

Hageavfallinnsamling for Sandvika Vel våren 2020 skjer mellom 2. og 9. mai. Innhentingen vil også i år bli foretatt av RENOVA. Som velmedlem kan du sette ut hageavfallet i sekker ved innkjørselen på angitt dato. Kvistene legges ut utenfor husstandene i bunter med maks grentykkelse 15 cm (krav fra Isi/Grønmo), gress og løv legges i sekker. Merk betingelsen om at avfallet legges ved offentlig kjørevei.

Les mer
Kortreiste påsketurer

Kortreiste påsketurer

30.03.20 19:11 av Anne Jespersen

Påsken står for døren, og i denne spesielle tiden er det mange som tilbringer påskedagene hjemme. Med vår i luften og forhåpentligvis sol i vente, er det herlig å komme seg ut, og turmulighetene i vårt område er mange. Husk avstand, utforsk ditt eget nabolag og oppsøk gjerne områder med mindre trafikk. Med Kommuneoverlegens råd som en reminder, tar vi likevel sjansen på å dele turforslag fra våre mer populære utfartssteder. God tur!

Les mer
Kjære beboere i Sandvika

Kjære beboere i Sandvika

18.03.20 22:14 av Anne Jespersen

I nabolagene i Bærum og Sandvika finnes det nå mennesker som på ulike måter kan ha større behov for en håndsrekning enn ellers. Dette er en anledning til å være «den gode nabo», i alle aldre og av begge kjønn, til å tilby sin bistand. Ved å sende en melding eller ta en telefon kan en tilby hjelp til noen en tror kunne trenge det.

Les mer
Nyhetsbrev fra Sandvika Vel

Nyhetsbrev fra Sandvika Vel

09.03.20 09:16 av Anne Jespersen

Sandvika Vel lanserer nyhetsbrev! Mindre papir er bra for miljøet vårt, og på denne måten håper vi å kunne nå ut med relevant info til enda flere i vårt område. Utsendelsen vil delvis erstatte printversjonen av Ditt Vel. Bladet kommer i år ut 2 ganger istedet for 4, mens nyhetsbrevet vil sendes ut månedlig.

Les mer
Dataveiledning for seniorer

Dataveiledning for seniorer

03.02.20 11:10 av Anne Jespersen

Individuell veiledning for alle seniorer på Bærum bibliotek Sandvika. Frivillige fra Seniornett Bærum veileder i enkel pc-bruk, tekstbehandling, e-post og internett. Hjelp til bruk av nettbrett og smarttelefon kan du også få. Neste veiledning er onsdag 5. februar 2020 - 10:00-12:00 (ellers hver onsdag utover våren).

Les mer
Velposten 3 - 2019

Velposten 3 - 2019

06.11.19 14:06 av Anne Jespersen

Vedlagt finner dere tredje nummer av Velposten for 2019. I denne utgaven kan dere lese om Vellenes Fellesorganisasjons deltakelse på høring i Stortinget, lokalbefolkningens medvirkning i reguleringssaker, lokalt velforeningsarbeid, og mye mer.

Les mer
 Fullsatt sal på Åpent møte

Fullsatt sal på Åpent møte

24.10.19 10:37 av Anne Jespersen

Over 200 deltok på Sandvika Vel´s møte i Kunnskapssenteret i går kveld. Det ble et særdeles innholdsrikt og informativt møte, med engasjerte og ivrige møtedeltagere. Disse temaene fenger tydeligvis Sandvikafolket. En stor takk for deltagelsen til publikum - og til entusiastiske innleggsholdere.

Les mer
Sankthansaften på Høvikodden

Sankthansaften på Høvikodden

12.06.19 09:09 av Anne Jespersen

Henie Onstad Kunstsenter og Bærum kommune inviterer i år som vanlig til feiring av Sankthansaften. Ta med teppe, piknikkurv, badetøy og en varm genser. Vi håper på en stemningsfull kveld inn i de lyse nattetimer. Det blir aktiviteter for store og små, dans, musikk og blomsterbinding. Kvelden toppes tradisjonen tro med tenning av Sankthansbålet.

Les mer
Fortsatt ledig plass for styremedlem

Fortsatt ledig plass for styremedlem

08.02.19 11:12 av Anne Jespersen

Vi tilbyr: •Spennende styrearbeid •Solid innblikk i hva som skjer i Sandvika by og i kommunen •Gode diskusjoner •Verdifull kompetanse innen samarbeid og formidlingsevne •Nettverk •Innflytelse •Mulighet for nyttig og viktig bidrag til lokalsamfunnet •Godt og engasjerende miljø med andre hyggelige styremedlemmer -Velkommen til å ta kontakt med Bjørn T. Tandberg (tlf. 47467208).

Les mer
Bærum til topps

Bærum til topps

30.01.19 11:36 av Anne Jespersen

Bærum er kåret til Norges mest fremtidsrettede bykommune, viser en byindeks utarbeidet av rådgivingsselskapet Multiconsult. 71 norske bykommuner er vurdert etter hvor fremtidsrettet de er når det gjelder kultur for verdiskaping, kompetanse, økonomisk tetthet og stedskvalitet. KILDE: Bærum Kommune

Les mer
Elvepromenaden forsinket et halvt år

Elvepromenaden forsinket et halvt år

22.01.19 15:22 av Anne Jespersen

Det skal ikke ha vært mulig å forutse at elvebredden i Sandvika var i dårlig forfatning. Dette ble avdekket ved utgraving og arbeid med fundamenteringen. – Utbedring av dette er nødvendig å gjøre i forbindelse med bygging og resulterer dessverre i at arbeidet ovenfor Kinoveibroen vil pågå utover høsten 2019, sier prosjektdirektør, Johan Steffensen. FOTO: KARL BRAANAAS

Les mer
Sandvika Vel søker styremedlemmer!

Sandvika Vel søker styremedlemmer!

11.01.19 14:13 av Anne Jespersen

Sandvika Vel har gjennom alle år, fra den spede begynnelse i 1896, jobbet for å påvirke kommunale myndigheter på vegne av befolkningen i Sandvikaområdet - samt å informere om ting som skjer og kommer. Vi er en forening som ikke er basert på særinteresser, men som ser området som en helhet og tar opp de utfordringer vårt nærmiljø står overfor. Et vel skal være befolkningens talerør, og er det laveste demokratiske nivået vi har - med øyne og ører på små og store ting i lokalmiljøet.

Les mer

Kategorier