Tanken - en kulturell smeltedigel

Tanken - en kulturell smeltedigel

Hamang Papirfabrikk er et av de få bevarte fabrikkmiljøer fra Sandvikas store industriepoke omkring 1900. I mer enn 20 år har den nedlagte fabrikken vært åsted for Bærums musikkmiljø, og idag huser de flotte bygningene det multi-kreative miljøet Tanken, en avdeling i Bærum Kulturhus, med 110 årsverk, og 4500 m2 til disposisjon. (Foto: Christian Zervos)

Les mer
Folkebadet, vår nye storstue!

Folkebadet, vår nye storstue!

Mange i Sandvika, unge som eldre, har hatt et nært forhold til Prammen og Musikkflekken. Sistnevnte har vært selveste musikkscenen, utelivs-destinasjonen, et sjarmerende etablissement med mye sjel i veggene. Kåret til årets scene i sin tid. Utfordreren, Sandvika Folkebad, har vært en snakkis lenge, og endelig - i august kunne dørene åpnes. Først til uteserveringen, deretter til resten av lokalitetene. Sandvika Vel har tatt en prat med ildsjel og driver Martin Schilde. Foto: Stein Olav Kåsa

Les mer
Blant ull og tekstiler i Randersgården

Blant ull og tekstiler i Randersgården

Stoffhjørnet er en butikk av den riktig «gode, gamle» sorten, der den ligger i Randersgården i Sandvika - en funkisbygning fra ca. 1930. Det trange, men sjarmerende lokalet bugner av søm- og strikkevarer fra gulv til tak. Tett i tett. Her er garn og stoff i alle mulige farger og kvaliteter, og dessuten det man måtte begjære av tilhørende ting&tang. En riktig godtebutikk for de hobbyglade.

Les mer
Nytt varamedlem

Nytt varamedlem

Sandvika Vel har fått et nytt varamedlem, Jérôme Faucheux fra Evjebakken. Vi ønsker ham hjertelig velkommen!

Les mer
Startskudd for riving utsatt

Startskudd for riving utsatt

Rivingen av Helgerudgården og Kredittkassegården er utsatt til 2. kvartal 2021, og det forventes ferdigstillelse av de nye byggene i 2024. Prosjektet består av 2 adskilte bygg, som tilsammen vil romme ca. 240 leiligheter i alle størrelser, de minste ned i 25 kvadratmeter.

Les mer